Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - GLOBALWORTH dezvolta doua cladiri de birouri si o hala pana la jumatatea lui 2017
GLOBALWORTH dezvolta doua cladiri de birouri si o hala pana la jumatatea lui 2017
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 21 Sep 2016 14:15
Compania Globalworth, unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori imobiliari din tara noastra, are in constructie doua cladiri de birouri, aflate in etape diferite de dezvoltare. In cadrul ansamblului Globalworth Campus (complex de birouri de clasa A din Bucuresti), se afla in executie cladirile Tower I, ce are termenul de finalizare stabilit in primul trimestru al anului 2017, si Tower II ce va fi livrat pana la jumatatea anului viitor. Cele doua cladiri sunt incluse in prima etapa de dezvoltare a ansamblului Globalworth Campus, ce va fi situat pe str. Dimitrie Pompeiu si, dupa finalizare, vor avea o suprafata cumulata de 55.700 mp. In cadrul celei de-a doua etape a proiectului, ce va fi initiata  dupa finalizarea primeia, va fi construita o cladire de dimensiuni medii, ce va aduce complexului un spatiu aditional de 31.800 mp. "Dezvoltarea primei etape a Globalworth Tower este in grafic. La prima cladire se lucreaza la etajul a 12-lea, fiind turnata structura din beton, in timp ce fatadele sunt realizate in proportie de 70%. Pentru cea de-a doua cladire, am finalizat organizarea de santier si sapaturile", se arata in raportul financiar semestrial al dezvoltatorului.
 
Incep lucrarile la o noua hala, in cadrul Timisoara Airport Park (TAP)
De asemenea, compania a anuntat finalizarea activitatilor pregatitoare si a obtinut avizele necesare pentru dezvoltarea unei noi hale industriale, cu o suprafata de 13.500 mp, in incinta parcului industrial TAP, ce are termenul de finalizare stabilit in trimestrul al doilea al anului 2017. Cladirea va fi ocupata de compania Valeo, aceasta anuntand deja extinderea in cadrul Timisoara Airport Park. Potrivit datelor dezvoltatorului, TAP are potentialul de a se extinde pana la o suprafata inchiriabila totala de 123.400 mp.
"Proprietatile aflate in dezvoltare au o valoare de piata curenta de circa 66,4 milioane de euro. La finalizare, acestea vor livra 130.680 mp de spatii noi pentru birouri si industriale, ce vor avea o valoare de piata de circa 190 milioane de euro", se mai arata in documentul citat.
In total, in primele sase luni ale anului in curs, Globalworth a investit 25 milioane de euro in portofoliul din Romania, fondurile fiind alocate in special pentru proiectele aflate in dezvoltare.
 
Proprietati de circa 900 milioane de euro, detinute in Romania
Portofoliul de proprietati detinute in Romania de Globalworth a ajuns la o valoare de piata de 878 milioane de euro la finele lunii iunie 2016, inregistrand o crestere de 26,3% fata de nivelul consemnat la sfarsitul anului trecut. Totodata, suprafata totala inchiriabila a proprietatilor Globalworth din Romania s-a majorat cu 18,6%, la 421.700 mp, din care 370.000 mp reprezinta spatii comerciale. "Toate proprietatile noastre sunt construite la standarde moderne si au fost finalizate sau reconfigurate dupa anul 2008. Aproximativ 80,6% din suprafata inchiriabila si circa 77,3% din portofoliul generator de venituri au fost livrate in ultimii sase ani si jumatate. Numarul proprietatilor «verzi» detinute in Romania a crescut, de asemenea, dupa certificarea cu LEED Gold a cladirii B din cadrul ansamblului de birouri Green Court Bucharest. Portofoliul nostru include, astfel, sase cladiri acreditate, alte sase proprietati aflandu-se in diferite etape de certificare «verde», acreditari pe care speram sa le obtinem in urmatorii 12 ani", se arata in raportul semestrial al dezvoltatorului.
In primul semestru al acestui an, Globalworth a finalizat constructia a doua cladiri de birouri Globalworth Tower si Gara Herastrau, ce au o suprafata totala de 66.700 mp. Ambele cladiri sunt incadrate in clasa A si au fost definitivate la termen.
Pe langa portofoliul comercial, Globalworth mai detine 429 de apartamente in cadrul ansamblului rezidential Upground Towers, un complex modern alcatuit din doua blocuri cu un numar total de 571 de locuinte. In 2016, dezvoltatorul a vandut sapte apartamente, la un pret mediu de 149.700 de euro. Alte 198 de apartamente sunt inchiriate, generand venituri anuale de circa 1,5 milioane de euro.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
CDS
leviatan
theda mar
rigips
concelex
ness project
Ubitech
noark
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
Acvatot 2019
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander