Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - HEBERGER si-a propus afaceri de 10 milioane de euro, in 2015
HEBERGER si-a propus afaceri de 10 milioane de euro, in 2015
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 28 Apr 2015 15:08
Grupul de origine germana Heberger, ce a construit in Romania cladirile de birouri Bucharest Business Park, Baneasa Airport Tower si Floreasca Business Park, dar si complexul de locuinte Residenz Cartierul German, a realizat, anul trecut, pe plan local, o cifra de afaceri de 8,3 milioane de euro, nivel de peste sase ori mai mare fata de cel din 2013. Pentru anul in curs, conducerea companiei si-a propus depasirea pragului de 10 milioane de euro al business-ului din Romania. Heberger Constructii este filiala autohtona a grupului Heberger Bau, din Schiffenstadt, Germania. Compania a intrat pe piata romaneasca in anul 2004, cand a incheiat un contract cu firma Portland-Trust (Cehia) pentru construirea ansamblului Bucharest Business Park. Ulterior, Heberger a continuat colaborarea cu societatea din Cehia, pentru a realiza proiectul logistic Bucharest West, situat pe autostrada Bucuresti-Pitesti, la km 14.
Interviu cu Bernd Nicodemus (58 de ani), directorul general al Heberger Constructii SRL, manager cu o experienta de peste 30 de ani in domeniul constructiilor.
 
- Cum a evoluat piata de constructii in 2014 si cum credeti ca se va dezvolta aceasta in 2015 si 2016?
- Anul trecut, piata de constructii din Romania a avut o evolutie destul de buna, aratand primele semne clare de iesire din criza. De pilda, multe proiecte, care au fost oprite din cauza recesiunii, au fost reluate. Credem ca in 2015 si 2016 se va continua trendul ascendent inceput in 2014. Totusi, concurenta de pe piata se mentine foarte acerba si "supravietuitorii crizei" trebuie sa-si utilizeze la maximum avantajele competitive.
 
- Ce segmente considerati ca vor reprezenta motoarele pietei de constructii in acest an?
- Investitiile publice se vor mentine pe un trend ascendent, avand in vedere faptul ca, pentru a atrage noi investitori si a-i pastra pe cei existenti, sunt necesare investitii in infrastructura. Consideram ca motorul din acest an al pietei de constructii din Romania va fi reprezentat, insa, de investitiile din domeniul cladirilor de birouri, spatiilor comerciale si ansamblurilor rezidentiale, cu finantare privata. S-au anuntat deja multe proiecte mari in acest sens. Consideram, totodata, ca alegerea lui Klaus Iohannis ca presedinte va duce la o crestere a investitiilor straine in Romania.
 
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in prezent?
- In prezent, lucram la o extensie a unei hale industriale langa Arad, pentru un client din sectorul auto, insa nu putem dezvalui numele beneficiarului, din motive contractuale. La finele lunii februarie 2015 am semnat un nou contract, pentru constructia unui siloz in zona Corabia. In acest moment, portofoliul de proiecte se ridica la circa 5 milioane de euro. In viitor, vom cauta sa ne asociem cu alte companii pentru contractarea de proiecte cu valori de peste 8 milioane de euro.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
Acvatot 2019
concelex
quadratum
Ubitech
noark
ERBASU CONSTRUCT
ness project
strabag nivel 1
viarom
EDIT-Structural
theda mar
CDS
CONCEPT STRUCTURE
rigips
siniat
MAKITA

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander