Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - VOLUMETRIC pregateste doua proiecte noi, ce vor fi demarate in 2016
VOLUMETRIC pregateste doua proiecte noi, ce vor fi demarate in 2016
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 23 Iul 2015 12:44
Dezvoltatorul Volumetric Romania, parte a grupului spaniol cu acelasi nume, va incepe constructia a doua proiecte rezidentiale noi anul viitor, dupa finalizarea complexului Ficusului Rezidential, aflat in executie in Bucuresti, in apropierea Parcului Herastrau. Astfel, compania are in pregatire demararea unui nou proiect in zona Parcului Carol - str. Fabrica de Chibrituri din Capitala, aflat, in prezent, in faza de autorizare (foto). "Va fi un proiect de amploare, cu o suprafata construita totala de aproximativ 24.800 mp, 187 de apartamente, 200 de locuri de parcare, precum si 880 mp construiti de spatii comerciale", a declarat Cristina Rosca, Managing Partner al companiei RealTime Imobiliarii, agentul exclusiv al proiectelor derulate de Volumetric. Celalalt proiect ce va fi initiat in 2016 presupune constructia a doua cladiri cu cate 10 etaje si un numar total de 110 unitati locative. In perioada urmatoare, compania a anuntat ca doreste identificarea de noi terenuri in Bucuresti si in tara, pe care sa le achizitioneze in vederea dezvoltarii de proiecte.
Referitor la ansamblul Ficusului Rezidential, cladirea (S+P+2E+M+P) cu 12 locuinte va fi definitivata in aceasta vara. Grupul Volumetric este activ in Romania din anul 2007, pana in prezent finalizand primul proiect rezidential din tara noastra - Privilegio Brasov, vandut in proportie de 98%, precum si un spatiu comercial de tip "big box", inchiriat de Billa, tot in Brasov.
 
De la inceputul anului 2015, operatiunile din Romania ale companiei Volumetric sunt conduse de Ion Catutoiu. "In ultimele sase luni, ne-am concentrat pe realizarea lucrarilor de constructie la Ficusului Rezidential, astfel incat sa respectam termenele si standardele de executie pe care ni le-am asumat odata cu demararea acestui proiect. De asemenea, ne-am focalizat eforturile asupra procesului de autorizare pentru proiectul din zona Parcului Carol, de pe strada Fabrica de Chibrituri, precum si asupra identificarii unor alte oportunitati pentru achizitia de noi terenuri. In acest sens, am purtat discutii cu bancile pentru gasirea unor solutii corecte de Project Finance, cu atat mai mult cu cat directiile de dezvoltare ale Volumetric pentru perioada imediat urmatoare vizeaza realizarea de obiective rezidentiale de dimensiuni medii in zona centrala si de nord a Bucurestiului, atat in nume propriu, cat si in parteneriat cu alti investitori interesati de piata locala", a declarat Ion Catutoiu.
 
 
In cautarea unor noi oportunitati de investitii
Volumetric Romania a incheiat anul 2014 cu o cifra de afaceri de aproximativ 4,3 milioane de euro, reprezentata de vanzarile unitatilor locative din ansamblul Privilegio Brasov, chiriile incasate pentru spatiile comerciale din cadrul aceluiasi proiect, precum si de vanzarea spatiului de retail inchiriat de Billa si a terenului catre Penny, din parcul de retail din Brasov. "Anul 2015 este pentru noi o perioada de investitii, in care cautam noi oportunitati de a plasa capital. Pentru proiectul Ficusului Rezidential, estimam incasari de aproximativ doua milioane de euro si continuam cu vanzarile spatiilor comerciale si apartamentelor ramase disponibile in Privilegio Brasov, evaluate la aproximativ 2,5 milioane de euro", a precizat managerul Volumetric.
Referitor la noul context al pietei imobiliare din Romania, Ion Catutoiu este de parere ca piata imobiliara are o natura ciclica, marcata de cresteri si declinuri, perioada urmatoare fiind una de expansiune. "In prezent, ne aflam in faza de crestere dupa declin si vom asista la evolutii ale apetitului de consum, ceea ce ar putea determina sporiri de preturi la nivelul tuturor segmentelor imobiliare. In urmatoarele 18 luni, piata de constructii va intampina probleme in ceea ce priveste forta de munca, pentru ca sunt foarte multe lucrari ce vor fi initiate la sfarsitul lui 2015 si inceputul anului viitor. O alta ingrijorare ar fi vizavi de reluarea constructiilor ce au la baza concepte realizate in perioada 2005-2008, care nu sunt adaptate cerintelor actuale", a explicat managerul Volumetric Romania.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
ness project
CONCEPT STRUCTURE
rigips
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
siniat
strabag nivel 1
Acvatot 2019
leviatan
viarom
noark
quadratum
theda mar
EDIT-Structural
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander