PDF, 8 pag A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:
Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
|
Domeniul:
SCULE ELECTRICE
|
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
|
Data actualizare: 13 iul 2011 |
Sumar: click aici
SCULE ELECTRICE: Perspective de redresare rapida a pietei
Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), numarul uneltelor electrice importate in primul trimestru din 2011 a depasit nivelul de… unitati (… tone), avand o valoare totala declarata de… milioane de euro (in crestere cu 32% fata de perioada corespunzatoare a anului 2010). Majorarea a survenit, insa, dupa o diminuare de 22% in primele trei luni ale anului trecut (fata de nivelul din ianuarie-martie 2009). In ceea ce priveste dinamica domeniului specializat, calculat pe o baza trimestriala, perioada ianuarie-martie a anului 2007 a reprezentat momentul culminant al importurilor de scule electrice, deoarece s-a inregistrat o crestere de 90%. Cea mai mare valoare a importurilor trimestriale din ultimii sapte ani a fost consemnata, totusi, in 2008, cand s-a inregistrat un nivel de circa… milioane de euro. Desi in primul an de recesiune efectele crizei economice asupra pietei constructiilor s-au reflectat si pe segmentul de scule electrice, importul acestor sortimente ajungand in apropierea pragului valoric din 2005 (… milioane de euro in comparatie cu… milioane de euro), in 2010 s-au inregistrat… milioane de euro, indicand inceputul perioadei de recuperare a pierderilor. In ceea ce priveste structura surselor de provenienta, informatiile INS aferente trimestrului I a.c. arata faptul ca aproape 69% din uneltele electrice importate provin de la companii din zona UE, insa o pondere semnificativa este detinuta, in continuare, de produsele furnizate din Asia.
|
Varianta demonstrativa: click aici! |
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de scule electrice (in primul trimestru al anului 2011) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de scule electrice, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de masini de gaurit, ferastraie electrice, respectiv echipamente de polizat/slefuit, in particular. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in diagrame constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de unelte electrice, dupa finalizarea perioadei de recesiune. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
|
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de scule electrice va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-85) si analizele statistice la importurile de scule electrice, disponibile trimestrial.
|
|