Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - ANALIZA - Analiza pietei de ciment, aditivi, betoane si agregate pe anul 2016

Analiza pietei de ciment, aditivi, betoane si agregate pe anul 2016
Analiza pietei de ciment, aditivi, betoane si agregate pe anul 2016
PDF, 6 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: CIMENT, BETOANE & AGREGATE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 06 iul 2016
Sumar: click aici
Cresteri de 5% estimate pe pietele de ciment, aditivi si prefabricate
Piata locala a cimentului, estimata la 500-600 milioane de euro anual, a crescut cu 10,8% in 2015 fata de nivelul anului anterior, pana la 8,15 milioane de tone, in special datorita investitiilor private (proiecte rezidentiale si nerezidentiale), dar si gratie lucrarilor de modernizare a unor aeroporturi, strazi etc. In plus, conditiile climatice favorabile derularii operatiunilor pe santier din timpul sezonului rece au contribuit la aceasta evolutie semnificativa. Majorarea de circa 10% inregistrata pe piata locala a constructiilor a determinat o evolutie optima a livrarilor de prefabricate din beton, producatorii specializati indicand o sporire anuala de circa 5%, pana la 235 milioane de euro. In ceea ce priveste segmentul aditivilor pentru betoane, principalii furnizori au indicat un volum al vanzarilor din sector de circa 20 milioane de euro in 2015. Pentru 2016, managerii companiilor cu activitati in aceste domenii estimeaza cresteri, insa sub dinamica medie de anul trecut. Piata cimentului s-a revigorat vizibil in 2015, inregistrand un plus de circa 10,8% fata de anul anterior, pana la 8,15 milioane de tone, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), preluate de Patronatul din Industria Cimentului si altor Produse Minerale pentru Constructii din Romania (CIROM). Exportul s-a redus cu 42%, ajungand la aproximativ 110.000 de tone, iar importurile de clincher (plus ciment) au scazut cu circa 30%, pana la aproape 270.000 de tone. Cresterea pietei cimentului a fost in acelasi trend cu sectorul constructiilor, care a avansat cu 10,4%. Pentru 2016, reprezentantii pietei cimentului estimeaza un salt de circa 4%-5% al consumului, avand ca vector principal constructiile nerezidentiale.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor unor companii active pe piata cimentului, in domeniul betoanelor, agregatelor, aditivilor si elementelor prefabricate din beton, cum ar fi: CRH, Lafarge-Holcim, Prefbeton, Heidelberg Cement, BASF, Chryso Romania, General Beton, Recon Cluj, Prefab SA, Symmetrica, Prebet SA si altele. Totodata, sunt disponibile informatii furnizate de Patronatul din Industria Cimentului si altor Produse Minerale pentru Constructii (CIROM).
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de ciment, aditivi, betoane, agregate si prefabricate din beton va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2017.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
noark
ness project
ERBASU CONSTRUCT
viarom
quadratum
concelex
CDS
rigips
theda mar
leviatan
strabag nivel 1
MAKITA
Ubitech
Acvatot 2019
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander