Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - TAMPLARIE & FATADE - Analiza pietei de sticla arhitecturala pe anul 2010

Analiza pietei de sticla arhitecturala pe anul 2010
Analiza pietei de sticla arhitecturala pe anul 2010
PDF, 7 pagini A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Ovidiu Stefanescu
Data actualizare: 12 iul 2010
Sumar: click aici
Piata vitrajelor, intre realitatile crizei si orizontul incert al revigorarii
Sectorul autohton de sticla arhitecturala si, implicit, cel al procesarii vitrajelor si fabricatiei de geam termoizolant au urmat in 2009 si inceputul lui 2010 - asa cum era firesc - trendul negativ inregistrat in domeniul constructiilor. Scaderile masive ale activitatii, care au afectat atat proiectele rezidentiale si comerciale, cat si pe cele industriale, au dus la o diminuare drastica a cererii de sticla, fapt care s-a reflectat prin reducerea semnificativa a cantitatilor tranzactionate. Situatia nu a caracterizat exclusiv piata din Romania, starea respectiva fiind consemnata in toate regiunile lumii, cu exceptia anumitor state cu economii aflate in curs de dezvoltare (cum ar fi, de exemplu, China). Aceste aspecte nefavorabile au avut ca principal efect restructurarea activitatii multor procesatori de sticla. Totodata, un numar insemnat dintre cei care au rezistat provocarilor recesiunii se afla, inca, intr-o stare de profunda incertitudine, nefiind semnalat niciun orizont clar de finalizare a actualelor dezechilibre. Cei mai importanti furnizori pe plan international - in ordine alfabetica, AGC Flat Glass, Guardian Industries, NSG (Pilkington) si Saint-Gobain Glass - alaturi de companii importante din Turcia (Trakya Cam) si China s-au confruntat, pe parcursul lui 2009, cu o serie de dificultati economice. Dintre acestea, se remarca diminuarea cifrelor de afaceri aferente livrarilor de sticla arhitecturala cu cote medii cuprinse intre…% si…%, reducerea puternica a preturilor de livrare (mai ales in prima parte a intervalului analizat), restructurari ale activitatii prin inchideri ale unor unitati de procesare etc. Primele semnale pozitive au fost inregistrate incepand cu semestrul al doilea, atunci cand preturile de livrare au inceput sa creasca, iar cererea s-a redresat sensibil, mai ales in regiunea Asiei. Principalii competitori au anuntat la unison, la sfarsitul anului, depasirea momentului in care s-a consemnat un nivel minim istoric al vanzarilor, sperantele de reluare a cresterii venind, de asemenea, din partea pietei chineze, desi regiunile Europei si Americii de Nord erau privite, in continuare, ca piete cu un potential imens.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Saint-Gobain Glass, AGC Flat Glass, Guardian, Schott, Trakya Cam, Gerom SA, Abitare CG, Geromed, Spectrum Industries, Valras Prod, Cystar Glass, Glass Line, Lipoplast, Stiterm, Vispesti Prod, Glass Design Group, Termototal si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de sticla arhitecturala si geam termoizolant va fi disponibila in trimestrul al doilea al anului 2011.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
CDS
EDIT-Structural
ness project
noark
siniat
quadratum
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
viarom
concelex
MAKITA
strabag nivel 1
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
rigips
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander