PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:
Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
|
Domeniul:
MATERIALE DE CONSTRUCTII
|
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
|
Data actualizare: 05 oct 2012 |
Sumar: click aici
Reducere de peste 26% a productiei nationale de otel-beton
Productia interna de otel-beton a inregistrat o scadere de 26,5% in primele sase luni ale anului in curs fata de intervalul similar din 2011, pana la 237.000 de tone, din care 118.200 de tone s-au livrat pe piata interna, iar diferenta de 126.500 de tone a reprezentat cota exporturilor. De asemenea, potrivit datelor Asociatiei Romane a Distribuitorilor de Metal (ARDIMET), in intervalul analizat importul de otel-beton in Romania s-a situat la 159.500 de tone, in timp ce consumul aparent total a fost de 270.000 de tone. Scaderea consumului a fost cauzata de blocajul in care se afla investitiile finantate din fonduri publice, principalele proiecte in care se utilizeaza acest material de constructii. In ceea ce priveste preturile, acestea s-au stabilizat la nivelul anului anterior. Conform estimarilor reprezentantilor companiilor cu activitati pe piata siderurgica din Romania, sectorul specific s-ar putea situa, la finele anului in curs, la 3 milioane de tone de otel, corespunzatoare unui nivel valoric de 1,5 miliarde euro, in timp ce pentru anul 2013 este previzionata o majorare de maximum 10%, datorita investitiilor publice in infrastructura, energie si infrastructura. Productia de otel realizata de industria siderurgica a Romaniei in primele opt luni ale anului in curs a crescut cu 4,4% fata de aceeasi perioada din 2011, ajungand la un volum de 2,62 milioane de tone, potrivit datelor Asociatiei Mondiale a Otelului (World Steel Association). Ritmul de crestere a productiei interne este superior mediei mondiale, evaluate la +0,9% pentru cele 62 de state monitorizate (in care s-au fabricat aproximativ 1,02 miliarde tone de otel). In luna august 2011, productia nationala s-a diminuat, insa, cu 3,3% (la 320.000 de tone), in timp ce datele corespunzatoare celor 62 de tari analizate indica o scadere de 1%, la 123,7 milioane de tone. Romania a coborat, astfel, zece pozitii in clasamentul mondial al producatorilor de otel, in pofida unei cresteri medii a productiei in ultimii ani. Primele semnale ale declinului pietei siderurgice din tara noastra au devenit vizibile in a doua jumatate a anului 2008, pe fondul declansarii crizei financiare pe plan local. Desi in ultimii doi ani a fost inregistrata o crestere a productiei, nivelul din 2011 al acesteia s-a situat mult sub estimarile initiale, in prima jumatate a anului trecut inregistrand una dintre cele mai mici rate de crestere din Europa, dupa evolutii de peste 40% in 2010.
|
Varianta demonstrativa: click aici! |
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii din partea Asociatiei Romane a Distribuitorilor de Metal (ARDIMET), evidentiindu-se situatia inregistrata recent la combinatul local Arcelor Mittal – Galati sau la Mechel ori Voestalpine, Tenaris etc., precum si opiniile exprimate de conducerea societatilor: Proinvest Group, Ductil SA, Turnatoria Metalul, respectiv de managerii principalelor corporatii din domeniu: Mechel, Tata Steel, US Steel, AK Steel, Klöckner & Co SE, Tenaris etc. |
Informatii suplimentare: Urmatoarea analiza tematica a pietei de sisteme pentru acoperisuri si invelitori va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2013.
|
|