Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - AAIR: Eveniment de prezentare a conferintei RCEPB 2016
AAIR: Eveniment de prezentare a conferintei RCEPB 2016
Expozitii & Conferinte Publicat de Camelia Pantel 09 Dec 2015 15:45
Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania - Filiala Valahia si Ordinul Auditorilor Energetici din Romania organizeaza, la data de 10 decembrie 2015, in cadrul Laboratorului de Instalatii al Facultatii de Inginerie a Instalatiilor (UTCB), un eveniment destinat actualilor si potentialilor parteneri ai Conferintei Internationale "Performanta Energetica a Cladirilor si Instalatiilor Aferente". In cadrul acestuia,  va avea loc si o festivitate de prezentare a editiei urmatoare a conferintei RCEPB 2016 si vor fi efectuate informari referitoare la activitatile AIIR din urmatoarea perioada. De asemenea, cu acest prilej, se vor evidentia  trei prezentari tehnice, respectiv "Directivele europene si legile romanesti care transpun aceste directive cu impact important in sectorul constructiilor si echipamentelor de instalatii" (tema sustinuta de Catalin Lungu), "Importanta normativului P118" (Stefan Vintila) si "Realitatile reabilitarii energetice pe plan national si international" (Ana-Maria Dabija). Pentru informatii suplimentare, www.aiir.ro si www.rcepb.ro 
 
UPDATE: In cadrul prezentarii pe care a sustinut-o cu prilejul workshop-ului desfasurat in incinta Laboratorului de Instalatii al Facultatii de Inginerie a Instalatiilor (UTCB), Catalin Lungu, reprezentant al Asociatiei Inginerilor de Instalatii din Romania - Filiala Valahia (AIIR), a abordat subiectul eficientei energetice a cladirilor, in contexul incalzirii globale. De asemenea, a facut o clasificare a celor mai importante tipuri de cladiri performante energetic si a prezentat normativele in vigoare ce reglementeaza sectorul constructiilor.
In cadrul prelegerii pe care a sustinut-o, Stefan Vintila a subliniat importanta respectarii normelor de protectie anti-incendiu atat in exploatarea unei cladiri, cat si in momentul in care aceasta se construieste. De asemenea, acesta a insistat pe ideea ca, in Romania, „desi acest domeniu este foarte bine reglementat, normativele in vigoare nu se respecta”.
Arh. Ana-Maria Dabija, reprezentanta Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, a subliniat, in final, cateva dintre particularitatile procesului de reabilitare a fondului de cladiri existente la nivel european, atragand atentia ca acest proces se desfasoara in Romania cu pretul „disparitiei arhitecturii”, in conditiile in care interventiile se fac gresit atat din punct de vedere tehnic, cat si estetic.
Facand referire la Conferinta Internationala "Performanta Energetica a Cladirilor si Instalatiilor Aferente" RCEPB 2016, Catalin Lungu a precizat ca „editia viitoare se va desfasura in cadrul salii de festivitati a UTCB si va reuni peste 200 de persoane”. La editia din 2015, numarul celor prezenti a fost relativ acelasi, iar cei 25 de vorbitori care au sustinut prelegeri au provenit din sapte tari. Totodata, RCEPB 2015 a fost sustinut de peste 25 de parteneri si 11 sponsori.   
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
siniat
EDIT-Structural
theda mar
leviatan
Acvatot 2019
MAKITA
concelex
rigips
quadratum
CDS
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
viarom
ness project
noark
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander