Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - ARCELORMITTAL deschide laminorul de tabla prevopsita la jumatatea lui 2016
ARCELORMITTAL deschide laminorul de tabla prevopsita la jumatatea lui 2016
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 27 Aug 2015 13:36
ArcelorMittal, cea mai mare companie siderurgica si miniera din lume, va deschide, la jumatatea anului 2016, prima unitate de productie a tablei prevopsite din Romania, materia prima pentru fabricatia tiglei metalice. Unitatea va avea o capacitate de 100.000 de tone pe an, noua linie urmand a produce benzi intr-o gama variata de dimensiuni, cu acoperire pe una sau ambele fete, de diferite profunzimi, cu finisaje atat lucioase, cat si mate. Potrivit datelor companiei, o astfel de investitie era absolut necesara, avand in vedere cresterea semnificativa a pietei locale de tigla metalica, care a ajuns la o pondere de peste 60% din valoarea totala a sectorului de acoperisuri. "Proiectul avanseaza conform planificarii. Am decis sa investim intr-o noua linie de acoperire organica la unitatea din Galati dupa ce am identificat o cerere puternica pentru acest tip de produs pe piata din Romania, la care se va raspunde mai bine. Potentialul de crestere pentru acoperisuri metalice exista cu certitudine, ceea ce ne-a determinat sa investim in noul laminor si sa ne extindem prezenta si in acest domeniu", a declarat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galati.
Pentru 2015, compania are in vedere imbunatatirea performantei, cresterea productiei totale si reducerea costurilor, astfel incat sa-si poata mentine pozitia pe o piata dificila si fragmentata. "Programul nostru de investitii pentru urmatoarea perioada se axeaza, in primul rand, pe reducerea consumului de energie si cuprinde o gama vasta de domenii, de la echipamente si procese energo-intensive, pana la activitati de birou. Procesul implica intreaga organizatie, de la sectorul operational, pana la cel de mentenanta, investitii si achizitii", a mai spus Bruno Ribo.
In acest an, ArcelorMittal a implementat mai multe proiecte care contribuie la reducerea consumului de energie, printre care se afla modernizarea otelariei de la Galati si a statiei de apa demineralizata, utilizata pentru producerea aburului pentru turbosuflante si pentru diverse procese tehnologice.
De asemenea, investitiile pe termen scurt si mediu vizeaza imbunatatirea calitatii produselor si serviciilor oferite pe piata.
***
Combinatul de la Galati se desfasoara pe o suprafata de 1.600 de hectare, in prezent compania avand peste 6.500 de angajati. In 2014, compania a produs 1,7 milioane de tone de otel, din care aproximativ 65% a fost livrata la export, in special in Turcia. In 2015 productia combinatului va creste cu 15%, la circa 2,1 milioane de tone, ca urmare a punerii in functiune a investitiilor realizate in 2014. Anul trecut, ArcelorMittal Galati SA a raportat la Ministerul Finantelor Publice o cifra de afaceri de 809,7 milioane de euro, in scadere cu 3% fata de nivelul din 2013, lucrand, in medie, cu 7.000 de angajati.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
rigips
noark
leviatan
concelex
quadratum
EDIT-Structural
Acvatot 2019
ness project
theda mar
CDS
viarom
siniat
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander