Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - BILKA STEEL vizeaza accesarea pietei de panouri termoizolante, din 2017
BILKA STEEL vizeaza accesarea pietei de panouri termoizolante, din 2017
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 22 Sep 2014 14:33
Producatorul de sisteme complete pentru acoperisuri metalice Bilka Steel - Brasov si-a propus sa devina producator de panouri termoizolante si sa livreze sisteme complete de hale incepand, cel mai devreme, de la finele anului 2016. Potrivit proprietarului companiei, noile unitati vor fi dezvoltate in fostele hale Romlag (Rulmentul Brasov), achizitionate la inceputul anului 2014. Obiectivele Bilka Steel vizeaza derularea unui program de investitii in valoare totala de 5 milioane de euro, in urmatorii doi ani. "Ne dorim sa incepem productia de panouri sandwich la finele lui 2016. Suntem foarte optimisti in ceea ce priveste acest segment de activitate, deoarece este o piata dinamica. Obiectivul nostru este sa devenim furnizori de hale industriale «la cheie» si in acest sens avem in vedere inclusiv obtinerea unui ajutor de stat. Pentru aceasta dezvoltare am achizitionat halele Romlag", a declarat Horatiu Tepes, proprietarul Bilka Steel. Investitiile realizate de companie in 2014 s-au situat la 2,5 milioane de euro, o parte din aceasta suma fiind accesata pentru achizitia si renovarea platformei Romlag Brasov, care este in plina desfasurare. O alta parte a investitiilor a fost reprezentata de achizitia a trei noi linii de productie: doua de tigla metalica (ce au crescut capacitatea de productie pentru gama Clasic cu 60%) si una de accesorii pentru acoperis.
Din 2015, compania va lansa pe piata un nou model de tigla metalica, din gama premium.
 
Crestere de peste 34%, in primele noua luni
Activitatea companiei se situeaza pe un trend puternic ascendent si conducerea firmei estimeaza, pentru 2014, o crestere de peste 30% a cifrei de afaceri fata de nivelul de 23,7 milioane de euro realizat anul trecut. Ar putea fi depasit, astfel, nivelul de 30 milioane de euro al vanzarilor anuale, in timp ce productia fizica de tigla metalica va fi de peste 4 milioane mp. Compania a incheiat primele noua luni ale anului in curs cu o cifra de afaceri de peste 100 milioane de lei (22,7 milioane de euro), in crestere cu 34% comparativ cu aceeasi perioada a lui 2013. Peste 3 milioane de mp de invelitori metalice au fost produse si comercializate in aceasta perioada. "Evolutia optima a vanzarilor confirma asteptarile noastre cu privire la numarul mare de acoperisuri ce necesita inlocuirea imediata. Chiar daca nu au fost demarate noi lucrari de constructii sau proiecte de anvergura, in domeniul nostru cerere exista si provine in mare parte din renovari (peste jumatate din totalul cererilor). Consideram vara anului 2014 ca fiind cea mai buna din istoria Bilka", a precizat managerul firmei.
In 2013, Bilka Steel a achizitionat, in total, peste 19.300 de tone de otel, din care 80% a fost achizitionat de la ArcelorMittal, iar diferenta de 20% de la producatori precum Marcegaglia, USS sau Thyssenkrupp. Cantitatea de otel pprelucrata in 2014 va depasi 30.000 de tone, potrivit estimarilor lui Horatiu Tepes.
In ceea ce priveste exporturile, compania livreaza produse in afara tarii in valoare de 5% din cifra de afaceri, vanzarile realizandu-se, preponderent, in Rusia, Austria, Franta, Bulgaria etc. In perioada urmatoare este vizata si accesarea pietei din Slovacia.
 
Cota de peste 21% pe piata tiglei metalice, in 2013
Piata locala de acoperisuri a fost evaluata la 27 milioane de metri patrati in 2013, 62% fiind reprezentata de invelitorile metalice. Pentru 2014, compania estimeaza o crestere similara celei din 2013 in domeniu (+5%) si o majorare de 2%-3% a ponderii sistemelor metalice in totalul pietei de acoperisuri. In 2013, Bilka Steel detinea o cota de 21,36% pe piata locala a tiglei metalice. "Anul acesta, in lunile de vara am produs la capacitate maxima, in trei schimburi, in unele zile iesind pe poarta fabricii peste 200 de acoperisuri. Aceasta se datoreaza eforturilor si investitiilor realizate in cei sapte ani de existenta. Vanzarile sunt impulsionate de o serie de factori, cum ar fi: capacitate optima de productie, sistem logistic performant, gama variata de produse, distributie la nivelul intregii tari si o echipa profesionista, care reuseste sa coordoneze aceste elemente", a explicat Horatiu Tepes.
In ceea ce priveste piata locala a sistemelor pluviale, evaluata anual la 25,11 milioane de euro, Bilka Steel detine o cota de 16,41%. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
theda mar
MAKITA
rigips
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CDS
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
quadratum
Acvatot 2019
concelex
siniat
leviatan
strabag nivel 1
ness project
noark

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
ef-de-n
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander