Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - MINEX: Industria romaneasca, incotro?
MINEX: Industria romaneasca, incotro?
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 30 Apr 2015 13:37
 
Interviu cu Mircea Minea (49 de ani), CEO al Minex Romania. Mircea Minea are o experienta profesionala de 20 de ani in distributia de solutii industriale de tratare a suprafetelor si procesare a tablelor si profilelor. 
Grupul de firme Minex este unul dintre principalii furnizori locali de solutii integrate pentru tratarea suprafetelor.
 
 
 
 
- Care considerati ca este noul rol al Romaniei, in contextul in care procesele de productie se muta tot mai mult din zona Europei de Vest catre tarile BRIC (Brazilia, Rusia, India si China)?
- Desi situatia actuala nu este tocmai una de invidiat, cred ca Romania ar trebui sa se integreze in curentul industrial dominant in Europa de Est si sa isi dezvolte propriile capacitati de productie. Migrarea unor procese industriale catre tarile BRIC este un fenomen tot mai frecvent, insa nu cred ca el va afecta si produsele cu o complexitate ridicata, sau pe cele al caror cost de transport ridicat le-ar transforma in “nevandabile” la final.
 
- Care credeti ca sunt sansele industriei romanesti in urmatorii ani?
- Potentialul sectorului industrial depinde mult de cererea externa si de politica guvernamentala. Este absolut necesara demararea proiectelor din infrastructura, care sunt generatoare de locuri de munca si sustinatoare de noi investitii in Romania, pe termen mediu si lung. Totodata statul trebuie sa eficientizeze si sa asigure cresterea rapida a absorbtiei de fonduri europene, eliminarea muncii la negru si reducerea evaziunii – masuri imperativ necesare pentru asigurarea stabilitatii si dezvoltarii intregii economii.
 
- Cum se adapteaza Minex la contextul mondial si care e strategia companiei pe termen mediu si lung?
- Investim, ca sa raspund pe scurt, in oameni si echipamente. Pentru a ne mentine in pozitia de lider al pietei de profil la nivel national si pentru a putea aborda pietele internationale trebuie sa inovam continuu. Exportam deja know-how, prin intermediul serviciilor de proiectare oferite firmelor partenere si totodata dezvoltam propria capacitate de productie, pentru echipamentele pe care le cream. Beneficiem, in acest sens, si de suportul partenerilor din Olanda, cu care colaboram in realizarea proiectelor externe, crescand astfel ponderea exportului de masini si utilaje proprii.
Inovatia in designul si asamblarea produselor Minex este absolut necesara, intrucat piata mondiala este foarte competitiva.
Suplimentar dezvoltam intens si programul de distributie, incercand sa formulam aplicatii noi sau sa aducem produse special destinate altor segmente de piata fata de cele pe care le-am deservit, uzual, pana acum. Dezvoltarea rapida a sectorului auto din anii precedenti ne ofera nise noi de piata, in special pentru sistemele complexe de vopsire (vopsele multi-componente), sistemele de depunere adezivi sau sigilanti, echipamentele pentru aplicarea de poliurea sau diverse spume speciale pentru hidroizolatii, respectiv pentru tehnologiile mai sofisticate in domeniul sablarii.
 
- Care este avantajul tehnologic al produselor pe care intentionati sa le realizati si sa le comercializati in urmatorii ani?
- Avantajele produselor proprii dezvoltate de Minex constau in cei 20 de ani de experienta si in colaborarea cu lideri mondiali in domeniul in care activam. Know-how-ul acumulat ne permite conceperea si executia unor produse care satisfac o serie de cerinte particulare, specifice clientilor nostri din sectorul naval sau mai larg, al celor din domeniul confectiilor metalice. Principalele avantaje pentru utilizatori survin din fiabilitatea produselor, eficienta energetica a acestora si nu in ultimul rand, din faptul ca raspund cerintelor particulare ale fiecarui client. In toate domeniile exista nise, nevoi sau aplicatii noi - generate de situatia actuala - si Minex isi propune sa vina cu solutii clare si practice pentru acestea.
Am livrat deja produse proprii, servicii de proiectare, montaj si service catre piata europeana (Olanda, Norvegia, Portugalia, Estonia, Polonia, Islanda, Bulgaria), dar si catre orizonturi mai indepartate (Sri Lanka, Azerbaidjan, Turcia). Dezvoltam acum si proiecte specifice pentru echipamente de ventilatie si dezumidificare, necesare sectorului naval, destinate pietei asiatice.
Avem asteptari pozitive si de la firma sora din Bulgaria, unde in urma restructurarii activitatii, au inceput sa apara rezultate promitatoare inca din 2014. Aceasta ne face sa ne gandim la o extindere directa si catre celelalte piete invecinate. Click aici!
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
quadratum
concelex
MAKITA
theda mar
leviatan
rigips
viarom
ness project
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
CDS
Acvatot 2019
noark
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander