Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - WETTERBEST: Crestere de 15% a afacerilor, estimata pentru 2017
WETTERBEST: Crestere de 15% a afacerilor, estimata pentru 2017
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 23 Dec 2016 12:41
Compania Depaco, parte a grupului Wetterbest cu sediul in Baicoi (judetul Prahova) si activitati in productia si importul de sisteme si componente pentru acoperisuri metalice, va incheia anul 2016 cu o cifra de afaceri de 128 milioane de lei (circa 28,3 milioane de euro), in crestere cu 20% fata de nivelul din 2015. Pentru 2017, conducerea companiei estimeaza o crestere de aproximativ 15%. "Piata de invelitori metalice va inregistra o evolutie optima in 2017, in linie cu trendul general al economiei, insemnand o crestere de circa 3%-4% fata de nivelul din 2016. In acelasi timp, observam o distinctie tot mai clara intre clientii de produse «economice» (low cost) si cei care aleg produse mai scumpe, tendinta de crestere fiind accentuata in cazul celei de-a doua categorii", a declarat Valeriu Irimescu, directorul de vanzari al Depaco.
Potrivit managerului evolutia pietei de acoperisuri va avea loc in contextul in care intregul sector de constructii se va inscrie pe un trend ascendent in 2017. "In conditii normale, piata de constructii ar trebui sa isi mentina trendul pozitiv din ultimul an. Nu anticipam o dezvoltare accelerata, ci o crestere moderata. Motoarele ar trebui sa fie investitiile cu capital strain, dar si romanesc, dar si mult-asteptatele proiecte cu bani europeni", a mai spus Valeriu Irimescu.
Pentru 2017, principalele obiective declarate ale managerului Wetterbest includ continuarea investitiilor in noi mijloace de productie, cu scopul diversificarii portofoliului, precum si pentru sporirea capacitatii de fabricatie. "Avem in plan sa achizitionam peste 10 utilaje pentru productia de tigla metalica, tabla cutata si elemente de sistem pluvial metalic si vom investi, de asemenea, in cresterea capacitatii de stocare si livrare prin construirea de noi spatii pentru depozitare", a precizat directorul de vanzari al companiei.
Din grupul Wetterbest fac parte companiile Depaco (producator de tigla metalica, tabla cutata si sisteme de drenaj), Polnebo (importator de suruburi autoforante, membrane si ferestre de mansarda) si Cortina (producator de tigla metalica Wetterbest si distribuitor ce deserveste zona de sud-vest a tarii).
 
Continua planul de investitii demarat in acest an
In 2016, managementul Wetterbest a demarat un proiect de relocare a fabricii din Baicoi intr-un spatiu nou, in vederea majorarii fluxului de productie si a capacitatii totale de stocare si livrare. Conform datelor companiei, proiectul va fi definitivat in 2018, iar investitia totala se va ridica la 5,5 milioane de euro.
Wetterbest detine doua fabrici, una la Baicoi (judetul Prahova) si alta la Podari (judetul Dolj). Compania are 33 de linii automate si cinci hale de productie, precum si o linie moderna de fabricatie a accesoriilor pentru drenaj si produce cinci profiluri distincte de invelitoare metalica Wetterbest Colosseum, Wind, Plus, Classic si Gladiator. Wetterbest Colosseum a fost lansat pe piata la inceputul lunii decembrie 2016 si se remarca prin geometria panourilor de tigla metalica, inspirata din arhitectura Colosseumului de la Roma, cu avantaje deopotriva estetice si functionale pentru acoperis. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
concelex
ness project
rigips
strabag nivel 1
MAKITA
leviatan
CDS
Ubitech
viarom
noark
theda mar
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
quadratum

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander