INDEX COMPANII | Inscriere/Adaugare |
ISOMAT ROMANIA |
Adresa: Str. Islazului nr. 1-5, Pantelimon, SIlfov |
Telefon: +40 21 3000 482 |
E-mail: info@isomat.ro |
Web site: www.isomat.ro |
Domenii: Materiale pentru constructii | Lacuri si vopsele | Adezivi si mortare uscate |
Descriere activitate
Producator de materiale hidroizolante, vopsele, tencuieli, adezivi, chituri, materiale pentru reparatii, aditivi pentru betoane & mortare, pardoseli. |
Prezentare companie/institutie
Obiectivul principal - continuarea dezvoltarii organice a ISOMAT ROMANIA
Tiberiu Pop
Functia/Firma: director general, Isomat Romania;
Experienta profesionala: 20 de ani pe piata materialelor de constructii.
Tiberiu Pop este un specialist cu o vasta experienta pe piata constructiilor din Romania, care a decis ca este oportun sa-si conjuge eforturile si cunostintele tehnice cu cele ale echipei ISOMAT ROMANIA, in demersul de a consolida pozitia competitiva a companiei si de a creste performanta financiara a acesteia. De pe pozitia de director general al societatii, acesta se afla intr-o permanenta legatura cu piata, informatiile astfel culese permitandu-i sa formuleze strategii de management care sa asigure dezvoltarea in directia dorita. Succesul acestor politici este probat inclusiv de performantele financiare raportate in ultimii ani, cresterile vanzarilor confirmand validitatea deciziilor adoptate si constituind o sursa de optimism, necesara pentru o abordare curajoasa a initiativelor viitoare de investitii.
- Care au fost resorturile ce au stat in spatele deciziei de alocare a unor fonduri importante pentru dezvoltarea tehnologica a companiei?
- Se poate afirma ca, prin investitia recenta, ISOMAT ROMANIA isi propune sa-si consolideze prezenta pe piata din Romania si sa se extinda la nivel national, creand zeci de noi locuri de munca pe diverse specialitati, cu accent pe know-how stiintific. De asemenea, va consolida angajamentul general, pentru atingerea de noi obiective si viziunea companiei din Romania, de a-si conecta activitatea la nevoile tot mai mari ale retelei locale de parteneri.
- Cum a evoluat activitatea subsidiarei locale a grupului elen in 2023 si in primul semestru din acest an?
- Exercitiul financiar precedent a adus o crestere de aproximativ 20% fata de 2022, iar in primele sase luni din 2024 am reusit sa sustinem aceasta crestere. Analizand contextul actual al pietei, preconizam pastrarea unui trend ascendent pana la finele anului in curs.
- Ce tipuri de produse din oferta companiei au fost preferate de clienti?
- Un succes deosebit au avut produsele inovatoare din gama de hidroizolatii, vedeta portofoliului fiind hidroizolatia poliuretanica ISOFLEX PU500, cu care am castigat proiecte importante in 2023. Un alt produs-vedeta a fost vopseaua hidroizolanta elastica FLEXCOAT, care a inregistrat o crestere exponentiala in ultima perioada, fiind o solutie tehnica preferata in marile lucrari de infrastructura. Pardoselile epoxidice si poliuretanice, dedicate sectorului industrial, sunt de asemenea produse-cheie in portofoliul ISOMAT.
- Care sunt premisele de dezvoltare pentru acest sector, in 2024?
- Proiectele de infrastructura si cele industriale au avut o contributie importanta la cresterea cifrei de afaceri. Avem semnale pozitive ca trendul va fi crescator in acest sector si in urmatorii ani. Totodata avansul nostru creste considerabil si in zona comertului atat cel traditional, cat si cel modern, digital. De asemenea, prezenta noastra in sectorul constructiilor rezidentiale este din ce in ce mai vizibila, ceea ce reprezinta un succes al strategiilor de management implementate si o confirmare a calitatii produselor livrate.
- Ce provocari se manifesta in industria materialelor de constructii in acest moment?
- Industria materialelor de constructii resimte din greu cresterea inflatiei, care a dus la majorarea dobanzilor. Acest aspect a condus la un blocaj in componenta rezidentiala a pietei, afectand semnificativ livrarile pe segmentul respectiv, in comparatie cu anii precedenti. Din fericire ultimele doua luni arata o schimbare a acestei tendinte, ceea ce ne readuce optimismul in previziuni.
- Nominalizati dintre proiectele de referinta unde au fost livrate produse din portofoliul companiei.
- Cele mai importante proiecte dezvoltate cu produse ISOMAT sunt: podul de peste Dunare de la Braila, unde am furnizat materialele pentru hidroizolare si protectie din metal pentru calea pietonala; Centura Barladului, pentru care am livrat materiale pentru hidroizolatii; Autostrada A7 (materiale pentru consolidari, protectie beton, hidroizolatii, finisaje); Centura Bucurestiului - Autostrada A0 (materiale pentru consolidari, protectie beton, hidroizolatii, finisaje); Centura Timisoara Sud (materiale pentru consolidari, protectie beton, hidroizolatii, finisaje); Programul National de Reabilitare Termica, in cadrul caruia am furnizat materiale pentru termoizolatii in toata tara.
- Care sunt cele mai noi produse incluse in oferta companiei si ce noutati aduc acestea pe piata?
- In ceea ce priveste noutatile, de curand am lansat in Romania o serie de produse inovatoare. Dintre acestea, se remarca sistemele de acoperiri decorative cu microciment, oferind solutia perfecta arhitectilor care decoreaza spatii minimaliste primitoare, cu aspect omogen. De asemenea, pot fi amintite sistemele integrate de pardoseli decorative, care combina durabilitatea si estetica. Dintre acestea din urma, arhitectii prefera variantele terrazzo (mozaic) si covorul de piatra.
- Ce obiective aveti in perioada urmatoare, legate, de exemplu, de investitii in dezvoltarea capacitatilor de productie, lansarea de produse noi, accesul pe noi piete etc.?
- Principalul nostru obiectiv este sa continuam dezvoltarea organica, bazata pe principii sustenabile, ce guverneaza felul in care noi ne adresam partenerilor nostri. Consolidarea relatiilor cu acestia, coroborat cu o prezenta tot mai activa pe santier, ne va aduce, in mod constant, evolutii accelerate ale cotelor de piata. Cresterea livrarilor va asigura lucrul la capacitate completa a unitatilor noastre, pentru ca apoi sa deschida usile catre investitiile planificate pentru urmatorii ani.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia August 2024) |