Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - INDEX COMPANII - INSTITUTII, PATRONATE, ASOCIATII si ORGANISME de CERTIFICARE - Patronate si asociatii profesionale - PATRONATULUI SOCIETATILOR DE ASCENSOARE SI SCARI RULANTE DIN ROMANIA (PSASR)
PAGINA PERSONALIZATA


PATRONATULUI SOCIETATILOR DE ASCENSOARE SI SCARI RULANTE DIN ROMANIA (PSASR)

PATRONATULUI SOCIETATILOR DE ASCENSOARE SI SCARI RULANTE DIN ROMANIA (PSASR)

Adresa: Str. George Georgescu nr. 10, Bucuresti, S4
Telefon: 021/336.85.40
Fax: 021/337.01.09
E-mail: office@psasr.ro
Web site: www.psasr.ro
Domenii: Patronate si asociatii profesionale
Descriere activitate
Scopul principal al Organizatiei este de a contribui in mod activ si eficient la reprezentarea, sustinerea si apararea intereselor membrilor sai in relatiile cu autoritatile publice, cu sindicatele si cu alte persoane fizice si juridice, in raport cu obiectul de activitate al Organizatiei, atat in plan national, cat si international.
Prezentare companie/institutie
PSASR: Legislatie nationala ineficienta si intarzieri in aplicarea SNEL
 
Principala preocupare a conducerii executive a Patronatului Societatilor de Ascensoare si Scari Rulante din Romania (PSASR) a fost constituita, in ultima perioada, de adaptarea legislatiei si normativelor autohtone la prevederile standardelor europene, in speta SNEL (normele de siguranta pentru lifturile existente) EN 81-80. Organizatia are o expertiza de aproape 10 ani in acest domeniu, nivelul de specializare fiind imbunatatit prin afilierea la European Lift Association (ELA) - cea mai important platforma internationala de comunicare de pe acest segment.
 
Jean-Louis Arsenie (41 de ani)
Functia/Institutia: presedinte, Patronatul Societatilor de Ascensoare si Scari Rulante din Romania;
Experienta profesionala: 15 ani in domeniul echipamentelor de transport pe verticala.
 
- Evidentiati reperele majore ale activitatii asociatiei pe care o coordonati.
- Interesul principal al patronatului este ca piata nationala de lifturi sa fie reglementata de autoritatile publice locale intr-un mod corect si echilibrat, tinand cont de prevederile normelor europene. Este necesara aplicarea unor masuri care sa sustina siguranta in exploatare, limitand totodata birocratia inutila si facilitand progresul economic. In toate actiunile noastre ne-a incurajat faptul ca autoritatea de reglementare a pietei (ISCIR) este obligata, prin lege, sa solicite opinia patronatului atunci cand intentioneaza sa aplice o modificare a normelor in vigoare. In acest sens, consideram ca experienta noastra practica poate reprezenta un avantaj net in procesul de armonizare a normativelor.
- Mentionati principalele dificultati identificate in domeniu.
- Concurenta neloiala reprezinta o problema consemnata de peste un deceniu. In anul 2000, a aparut initiativa de a reuni, intr-un mod aflat la limita legalitatii, activitatea unor companii din categoria micro-intreprinderilor, care derulau operatiuni de service de mica amploare. Astfel, s-a luat decizia infiintarii unei firme, sub titulatura Grup Service, care includea initial aproximativ 50 de astfel de societati. Modul de lucru al acestei societati presupune detinerea unei singure autorizatii ISCIR, lucrarile fiind ulterior subcontractate catre una dintre entitatile constitutive. In consecinta, promovarea serviciilor se face la preturi foarte mici, care nu au cum sa acopere insa lista complexa de operatiuni aferente intretinerii corecte a unui ascensor.
- Cum se deruleaza colaborarea cu autoritatea de reglementare a pietei in ceea ce priveste siguranta pasagerilor?
- Constatam ca la nivelul ISCIR, atentia este orientata intr-o directie gresita, tergiversandu-se implementarea normelor SNEL. Exista totusi un inceput timid, recent fiind emis un ordin, cu aplicabilitate din septembrie 2013, prin care detinatorii de ascensoare sunt obligati sa instaleze un dispozitiv special (sort) sub cabina, pentru a preveni caderea in gol a persoanelor. O solutie fezabila la problema sigurantei ar fi putea fi constituita insa de o abordare graduala a cerintelor specifice, ceea ce ar diminua presiunea financiara exercitata asupra bugetelor asociatiilor de proprietari.
- Care sunt perspectivele de dezvoltare a acestui domeniu?
- In Romania sunt instalate circa 43.000 de ascensoare, ritmul mediu anual de crestere fiind de 1.000 de unitati. Ne pozitionam cu mult in urma unor state mai mici, cum ar fi Bulgaria sau Grecia, ca sa nu mai vorbim despre Italia, unde sunt instalate peste un milion de lifturi sau Germania (cu mai mult de 600.000 de unitati). Este limpede ca tara noastra are un potential important pe segmentul analizat. Misiunea PSASR ramane aceea de a proteja corect interesele industriei in cadrul careia activam, in raport cu zona de reglementare.
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia iulie/august 2013 )

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
quadratum
strabag nivel 1
ness project
siniat
leviatan
viarom
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
Ubitech
theda mar
rigips
EDIT-Structural
CDS
noark
concelex

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander