Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MDRAP: Noi masuri in caz de cutremur
MDRAP: Noi masuri in caz de cutremur
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 23 Sep 2016 17:33
Viceprim-ministrul Vasile Dincu, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, a prezentat joi, 22 septembrie a.c., intr-o conferinta de presa, mecanismul de reactie in cazul producerii unui cutremur major in Romania, cu accent pe etapele de prevenire si pregatire. In paralel, au fost descrise cele 13 propuneri elaborate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) si Ministerul Afacerilor Interne (MAI) prin care se urmareste imbunatatirea actualului mecanism.
Demersul are la baza conditiile seismologice specifice Romaniei, faptul ca Bucurestiul este capitala est-europeana cea mai vulnerabila in cazul producerii unui cutremur, experientele anterioare ale Romaniei la astfel de dezastre si recenta adoptare in Guvern a unei hotarari privind managementul tipurilor de risc (HG nr. 557 din 3 august 2016).
„Pentru orice stat, exista doua lucruri importante: primul - sa aloce constant resurse pentru a-si mari capacitatea de interventie la dezastru. Al doilea si sa recunoastem si prin fapte, prin legislatie, ca interesul public e deasupra celui individual si ca, atunci cand esti proprietar, exista si drepturi dar si obligatii. E necesar sa intelegem ca intr-o comunitate trebuie sa existe un echilibru intre drepturi si obligatii”, a declarat viceprim-ministrul Vasile Dincu la inceputul conferintei.
Ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice a prezentat masurile existente in prezent pentru fiecare componenta a mecanismului - de prevenire a consecintelor unui eventual seism, de pregatire a populatiei si a interventiei, de raspuns efectiv, in momentul producerii, si de reconstructie.
 
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
concelex
siniat
MAKITA
noark
CDS
Acvatot 2019
leviatan
quadratum
ness project
CONCEPT STRUCTURE
rigips
theda mar
Ubitech

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander