Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - AB Tehnic: Premise favorabile pentru piata de HVAC-R, in urmatorii ani
AB Tehnic: Premise favorabile pentru piata de HVAC-R, in urmatorii ani
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 23 Feb 2017 09:58
Dupa o perioada de stagnare in 2016, piata romaneasca de HVAC-R a inceput sa se revigoreze din acest an, perspectivele pentru 2017-2020 din domeniu fiind favorabile, potrivit estimarilor lui Adrian Balaoi, directorul general al companiei AB Tehnic Profesional, din Bucuresti.
Activa din anul 2002 ca o societate ce oferea servicii de consultanta si proiectare in industria alimentara si frigorifica, compania s-a dezvoltat in permanenta, in prezent fiind specializata in distributia sistemelor si echipamentelor HVAC-R in Romania, Republica Moldova si Bulgaria. De asemenea, firma detine si un departament proiectare-consultanta a instalatiilor frigorifice, industriale si comerciale si a sistemelor de climatizare.
"In contextul noului val de proiecte ce vor fi disponibile prin noua perioada de programare a fondurilor europene 2014-2020, piata locala de instalatii frigorifice va creste. Rezultatele se vor vedea, insa, dupa a doua jumatate a anului, adica dupa ce va incepe semnarea contractelor de finantare. Dupa reducerea TVA la alimente, ce a determinat cresterea consumului, companiile din domeniul alimentar au demarat ample proiecte de extindere cu fonduri proprii, investitii ce au sprijinit piata frigotehnica si de climatizare in 2016", a explicat Adrian Balaoi.
In ultimii doi ani, cifra de afaceri a societatii s-a stabilizat la circa 10 milioane de lei anual. Pentru 2017, conducerea companiei estimeaza mentinerea unui nivel similar al rulajului, precum si extinderea si consolidarea echipei tehnice si de vanzari.
"Este greu de anticipat evolutia din acest an. Perspectivele sunt de dezvoltare, dar factorul politic si cel social/ uman vor influenta foarte mult aceasta dezvoltare", a precizat Adrian Balaoi.
In ultimii sase ani, compania s-a concentrat mai mult pe furnizarea de echipamente. "In prezent, ne orientam spre a deveni furnizor pentru instalatorii din industria HVAC-R. De asemenea, suntem orientati catre furnizarea echipamentelor pentru depozite frigorifice", a mai spus directorul companiei AB Tehnic.
 
Peste 15 ani de activitate pe piata frigorifica industriala
De-a lungul celor 15 ani de activitate, compania a participat la constructia si punerea in functiune a depozitelor si magazinelor marilor retaileri alimentari prezenti in Romania, precum depozitul de produse alimentare si sectia de transare a Fraher Distribution, mai multe unitati de reambalare, preparare a carnii si depozite frigorifice (Mega Image Distribution Center, extinderea depozitului Macromex, Whiteland Distribution Center), precum si la infiintarea unor fabrici de procesare a laptelui, abatoare si alte magazine.
Printre principalii parteneri ai societatii se afla Alco, Copeland si Bicold (pentru echipamente frigorifice si compresoare), Brandoni (valve industriale), Biddle (perdele industriale si comerciale de aer si incalzitoare de aer), Cuoghi (umidificatoare si dezumidificatoare), Decsa (turnuri de racire si condensatori de evaporare), Flow Control (valve automate), JCI (echipamente HVAC-R) etc. Pentru informatii suplimentare, www.abtehnic.ro
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
EDIT-Structural
concelex
rigips
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
quadratum
theda mar
MAKITA
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
noark
viarom
ness project
siniat
CDS

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander