Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ICE: Delegatie de 45 societati italiene din constructii, prezenta la Bucuresti
ICE: Delegatie de 45 societati italiene din constructii, prezenta la Bucuresti
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 20 Apr 2018 10:16
Strazi, autostrazi, porturi si aeroporturi, dar si centre intermodale, infrastructura medicala si de mediu. Oportunitatile pentru societatile italiene de constructii din Romania sunt numeroase, cu conditia ca aceste societati sa vina pregatite si fie dispuse sa se organizeze si sa se integreze in structura economica a Romaniei. Acesta este unul dintre mesajele reliefate in cadrul conferintei “Italy & Romania - Building together”, organizat de ICE - Agentia Italiana pentru Comert Exterior in colaborare cu ANCE - Asociatia italiana a Constructorilor si OICE - Asociatia Italiana a Organizatiilor din Inginerie, Arhitectura si Consultanta tehnico-economica, sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti.
Evenimentul, inaugurat de Ambasadorul Italiei la Bucuresti, Marco Giungi si moderat de Directorul Agentiei italiene pentru Comert Exterior - ICE - Biroul din Bucuresti Luca Gentile, a dorit sa ilustreze celor peste o suta de participanti italieni si romani, proiectele Romaniei in domeniul infrastructurii si al lucrarilor publice in vederea aprofundarii multiplelor posibilitati de colaborare si schimb de know-how, cu referire in special la cele co-finantate de UE si sprijinite de Organizatiile financiare internationale.
Delegatia alcatuita din 45 societati italiene care isi desfasoara activitatea in domeniul constructiilor, sub conducerea lui Vincenzo Ercole Salazar Sarsfield, Coordonator pentru promovarea in strainatate a infrastructurii si a marilor proiecte in cadrul Ministerul italian al Afacerilor Externe si al Cooperarii Internationale, alaturi de Gaetano Vecchio, Presedinte al Grupului pentru IMM-uri internationale in cadrul ANCE - Asociatia italiana a Constructorilor, a luat parte la lucrarile conferintei, impartita in doua parti: prima parte la care au participat reprezentanti ai institutiilor romane si italiene, in timp ce partea a doua a fost dedicata intalnirilor B2B . Din partea autoritatilor romane au participat printre altii: Virgil Alin Chirila - Secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si a Administratiei Publice, Cristian Emilian Diamandi, Director General Adjunct - Directia Generala Dezvoltare Infrastructura Rutiera - CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere), Valentin Stoica - Vicepresedinte ARACO (Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii), Cristian Romeo Erbasu - Presedinte FPSC (Federatia Patronatelor Societatilor in Constructii).
Ministerul Transporturilor a alocat aproximativ 370 milioane de euro pentru constructia de autostrazi si sosele de centura in 2018, aproape 20% in plus fata de suma cheltuita in 2017, estimata la 1,44 miliarde lei (aproximativ 310 milioane euro). Prioritatile sunt inceperea lucrarilor la autostrada Sibiu - Pitesti si finalizarea autostrazilor Sebes - Turda si Lugoj - Deva. Bugetul pentru constructia de autostrazi si strazi de legatura va creste semnificativ in urmatorii ani iar Ministerul Transporturilor a crescut si bugetul pentru modernizarea strazilor nationale. Au fost alocate mai multe fonduri si pentru programul de mentenanta a infrastructurii stradale, pentru dezvoltarea infrastructurii pe Dunare si pentru cresterea capacitatii aeroporturilor.
Proiectele prioritare ale Ministerului Transporturilor pentru 2018 si pentru perioada 2019-2021 se refera la infrastructura stradala (lucrari de finalizare, de reabilitare si conexiunea cu strazi europene si autostrazi), feroviara (metroul din Bucuresti, modernizare si instalatii), aeriana (modernizarea aeroporturilor si aerodromurilor), navala (terminalul portului din Constanta, modernizarea infrastructurii portuare, docuri, ecluze), intermodale (crearea de centre intermodale in diferite localitati prin intermediul finantarilor europene).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
EDIT-Structural
ness project
CDS
theda mar
rigips
viarom
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
siniat
noark
concelex
quadratum

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander