Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CONCURS VELUX: Lumina naturala, sursa importanta de energie si bunastare
CONCURS VELUX: Lumina naturala, sursa importanta de energie si bunastare
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 07 Mai 2018 16:25
Un numar record de 3.318 echipe s-a inscris pentru a participa la cel mai mare concurs destinat studentilor la arhitectura - VELUX International Award, editia 2018. Participantii concureaza pentru premii in valoare de 30.000 €, dar si pentru sansa de a-si prezenta proiectele despre lumina naturala in fata juriului prezent la Festivalul Mondial de Arhitectura.
„Suntem incantati sa vedem ca atat de multe echipe s-au inscris pentru concursul de anul acesta”, declara managerul de program al competitiei, Per Arnold Andersen, de la Grupul VELUX. „Cu un numar record de universitati si tari participante, ne asteptam ca intrecerea dintre proiecte sa fie provocatoare.”
International VELUX Award este o competitie bienala care invita studentii de la arhitectura din intreaga lume sa ia in considerare rolul luminii naturale ca pe o sursa importanta de energie si bunastare. Scopul sau este de a consolida utilizarea acestei surse infinite in proiectarea cladirilor, in educatia studentilor la arhitectura, dar si pentru a stabili o legatura durabila cu viitorii arhitecti.
„Mai mult de 3.000 de echipe din scoli si universitati de arhitectura din 102 tari isi pot demara pregatirea proiectelor pentru premiul din acest an. Ne bucuram sa vedem ca studentii din cinci regiuni apreciaza si utilizeaza lumina naturala in arhitectura, dar mai ales o considera o strategie si o solutie pentru viitor”, adauga Per Arnold Andersen.
Juriu renumit pentru evaluarea proiectelor
Echipele de studenti inregistrate pentru a participa la competitie sunt rugate sa inscrie un proiect pana la data de 15 iunie, intr-una dintre cele doua categorii - „Lumina naturala in cladiri” sau „Investigatii ale luminii naturale”. Astfel, in luna iunie, juriul va selecta doi castigatori, din fiecare dintre cele cinci regiuni membre ale Uniunii Arhitectilor: 1) Europa de Vest, 2) Europa de Est si Orientul Mijlociu, 3) America, 4) Asia si Oceania si 5) Afica. Cei selectati vor fi invitati sa-si prezinte proiectele in cadrul Festivalului Mondial de Arhitectura ce are loc in luna noiembrie, iar juriul va alege un castigator la nivel mondial din fiecare categorie de premii. De asemenea, studentii care demonstreaza utilizarea inovatoare a produselor VELUX vor primi premii din partea juratilor.
In acest an, juriul este format din arhitectii Carme Pigem (ES), Rick Joy (SUA), Saša Begović (HR) si Li Hu (CH), precum si vicepresedintele Centrului de Inovare VELUX, Martin Pros Jepsen.
International VELUX Award
Competitia a fost lansata in 2003, cu premii in 2004, 2006, 2008, 2010, 2012, 2014 si 2016. Aceasta este organizata in stransa colaborare cu Uniunea Internationala a Arhitectilor (UIA) si cu Festivalul Mondial de Arhitectura si este recunoscut de Asociatia Europeana pentru Educatia Arhitecturala, Institutul American de Studii in Arhitectura, Consortiul de Centre de Cercetare Arhitecturala si Asociatia Colegiului Scolilor de Arhitectura.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
ness project
CONCEPT STRUCTURE
viarom
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
concelex
rigips
MAKITA
strabag nivel 1
EDIT-Structural
leviatan
quadratum
Ubitech
Acvatot 2019
siniat
CDS

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander