Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - DOLJ: Finantare de 134 milioane lei pentru imbunatatirea retelei rutiere
DOLJ: Finantare de 134 milioane lei pentru imbunatatirea retelei rutiere
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 22 Ian 2019 13:45
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa sustinute alaturi de vicepresedintii Oana Bica si Cosmin Vasile, semnarea contractului de lucrari pentru modernizarea drumului 542, care conecteaza localitatile Dabuleni, Amarastii de Jos si Amarastii de Sus, asigurand legatura rutiera cu judetul Olt. Cu acest prilej, Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj, a precizat ca investitia, cu o valoare de aproximativ 10 milioane de euro, este realizata de Consiliul Judetean cu finantare obtinuta in cadrul Programului National de Dezvoltare Locala II.
„In aceste zile, s-a semnat contractul de executie a lucrarilor de modernizare a drumului judetean 542, care porneste de la limita judetului Olt si ajunge la Amarastii de Sus, Amarastii de Jos si Dabuleni. Este un drum pe care il realizeaza Consiliul Judetean Dolj si pentru care am obtinut finantare de la bugetul de stat, in cadrul Programului National de Dezvoltare Locala II, o investitie in valoare totala de aproape 10 milioane de euro. Trebuie evidentiat faptul ca, in urma derularii procedurii de licitatie, s-a obtinut o economie de 5,2 milioane de euro fata de valoarea estimata.
Lucrarile de modernizare a carosabilului se vor desfasura pe o lungime de peste 27 de kilometri, proiectul cuprinzand si o serie de interventii conexe, cum ar fi amenajarea a 163 de intersectii cu drumurile laterale, reabilitarea a 8 poduri, amenajarea a 6 statii de autobuz noi si a 8 treceri de pietoni moderne, amenajarea trotuarelor pe o distanta de 5,7 kilometri, construirea a 106 podete pentru accesul la gospodarii, precum si amenajarea de rigole si santuri pentru scurgerea apei cu o lungime cumulata de aproape 50 de kilometri.
In acest mod, asiguram o mai buna legatura rutiera cu municipiul Caracal si, de acolo, mai departe, spre capitala tarii pentru cei aproape 20.000 de doljeni care locuiesc in zona traversata de drumul judetean 542. Asadar, ne bucuram ca putem deschide noul an cu o serie de vesti bune privind proiectele pentru imbunatatirea retelei rutiere pe care le avem in curs de implementare.
Chiar la inceputul acestei saptamani, va anuntam ca a avut loc semnarea contractului de lucrari pentru modernizarea DJ 652A, un drum cu lungimea de peste 6 kilometri, care conecteaza comuna Carcea cu zona Aeroportului International Craiova. Investitia, realizata tot de CJ Dolj, este finantata prin Programul Interreg V-A Romania - Bulgaria, in cadrul unui proiect european cu valoarea totala de 9,2 milioane de euro, din care 5,2 milioane de euro revin Consiliului Judetean.
Iata ca 2019 aduce un capitol important in ceea ce priveste reabilitarea si modernizarea infrastructurii de transport, domeniu care reprezinta una dintre prioritatile noastre la construirea bugetului pentru urmatoarele 12 luni“, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.
Contractul pentru modernizarea DJ 542 limita judetului Olt - Amarastii de Sus - Amarastii de Jos - Dabuleni a fost atribuit prin licitatie publica asocierii Domarcons SRL - Alpha Construct Sistem SA - Mineralport SRL, pentru suma de 46.386.370,97 lei, inclusiv TVA (echivalentul a 9.905.268 de euro), avand prevazuta o durata de executie de 18 luni. Consiliul Judetean Dolj a obtinut, in cadrul Programului National de Dezvoltare Locala II, alocari bugetare in suma totala de peste 134 de milioane de lei, pentru realizarea a 4 obiective de infrastructura rutiera.
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
theda mar
MAKITA
strabag nivel 1
CDS
noark
siniat
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Acvatot 2019
EDIT-Structural
Ubitech
rigips
quadratum
viarom
concelex
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander