Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - ASE Bucuresti reia constructia cladirii P+7E la costuri mai mari cu 24%
ASE Bucuresti reia constructia cladirii P+7E la costuri mai mari cu 24%
Info-Santiere Publicat de Cosmin Dincu 27 Mai 2019 07:03
Prin intermediul Ministerului Educatiei Nationale (MEN), care a elaborat recent un proiect de HG, Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE) va relua constructia cladirii P+7E, cu elemente arhitecturale moderne, ce va face parte integranta din sediul – monument istoric – al acestei institutii de invatamant superior. Intre timp, Primaria Municipiului Bucuresti a reinnoit autorizatia de construire, fiind emisa Autorizatia de Construire nr. 411/1638335 din 13.09.2018. In ianuarie 2019, proiectantul general Graphic Studio a reactualizat lucrarile ramase de executat. Consiliul de Avizare Lucrari Publice de Interes National si Locuinte a dat, la randul sau, avizul nr. 5 din 8 aprilie 2019, pentru inceperea lucrarilor.
Potrivit notei de fundamentare ce insoteste proiectul de HG al MEN, „realizarea obiectivului de investitii a fost avizata in Senatul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, s-a supus aprobarii Consiliului Interministerial de Avizare a Lucrarilor Publice de Interes National si Locuinte si s-a obtinut avizul nr. 39/2013 (...). In perioada aprilie 2016 - mai 2017, ca urmare a controlului efectuat de reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii, a fost sistata executia lucrarilor la obiectivul de investitii, respectiv consolidarea si restaurarea cladirii Corp A. La emiterea ordinului de reincepere a lucrarilor, constructorul a refuzat reluarea executiei contractului. Drept urmare, in iulie 2017, acesta a fost notificat cu privire la rezilierea contractului. Totusi, a fost consolidat terenul de fundare in zona dinspre Piata Romana, au fost realizate lucrari de consolidare a fundatiilor, peretilor si planseelor pana la nivelul mansardei care urmeaza a fi refacuta, au fost desfacute toate ornamentele interioare si exterioare si depozitate in conditii optime in vederea restaurarii acestora, au fost realizate lucrarile de infrastructura. In ianuarie 2019, proiectantul general Graphic Studio procedeaza la reactualizarea lucrarilor ramase de executat. In ceea ce priveste modificarile aduse obiectivului de investitii, acestea au fost aprobate de catre Consiliul de Administratie al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, de catre Consiliul Tehnico-Economic MEN prin avizul nr. 3 din 26 februarie 2019 si de catre Consiliul de Avizare Lucrari Publice de Interes National si Locuinte, prin avizul nr. 5 din 8 aprilie 2019”.
In consecinta, potrivit anexei la HG, valoarea totala actualizata a investitiei este de 49,92 milioane de lei (in crestere cu aproape 24% fata de cele aproape 40,29 milioane de lei, cat se prevazuse in devizul initial de lucrari, din anul 2013), din care valoarea lucrarilor ce au ramas de executat (timp de 24 de luni) se plaseaza la peste 46 milioane de lei (circa 38,92 milioane de lei pentru constructii-montaj). In HG se mai arata ca finantarea obiectivului de investitii „Consolidare, restaurare si extindere imobil ASE Bucuresti - Spatii de educatie si cercetare ASE Bucuresti, Piata Romana nr. 7”. se face din veniturile proprii ale Academiei de Studii Economice din Bucuresti, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educatiei Nationale, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, precum si din alte surse legal constituite, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii. Pentru a descarca proiectul de HG si nota de fundamentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
leviatan
viarom
CDS
theda mar
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
siniat
ness project
noark
Ubitech
quadratum
concelex
MAKITA
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander