Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MARAMURES solicita finantare de 300 milioane lei pentru reabilitarea infrastructurii
MARAMURES solicita finantare de 300 milioane lei pentru reabilitarea infrastructurii
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 27 Mai 2019 11:57
In deubul unei sedinte a Consiliului Judetean Maramures, seful administratiei judetene, Gabriel Zetea a semnat doua solicitari de finantare care vizeaza imbunatatirea starii tehnice a drumurilor judetene.
O prima solicitare de finantare este adresata Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza - ”Reabilitare drumuri si sectoare de drumuri judetene in judetul Maramures” conform OUG nr. 114/2018, ordonanta care priveste instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene. Drumurile si sectoarele de drumuri judetene cuprinse sunt amplasate in judetul Maramures, astfel: DJ 188 Viseul de Jos (int. DN 18) - Bocicoel - Bogdan Voda (DJ 186) in lungime de 10,880 km (zona de nord-est a judetului, intre raurile Viseu si Iza); DJ 186 sector Vadu Izei (DN 18) - Oncesti -Nanesti - Barsana (DJ 185) in lungime de 13,347 km (zona de nord a judetului de-a lungul raului Iza); DJ 182B sector Baia Mare (int. strada Europa) - Satu Nou de Jos - Catalina - Sacalaseni - Coas (DJ 182C) in lungime de 11,360 km (zona centrala a judetului zona sudica a municipiul Baia Mare), si DJ 108A sector limita Judet Salaj - Ticau - Ulmeni - Tohat - Gardani (int. DJ 108D) in lungime de 15,400 km (zona sud-estica a judetului de-a lungul raului Somes). Proiectul propune imbunatatirea starii tehnice a drumurilor judetene propuse in proiect si limitarea efectelor care conduc la avansarea degradarii structurii rutiere si la deteriorarea conditiilor de mediu.
O a doua solicitare de finantare este adresata Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza ”Covoare asfaltice pe reteaua de drumuri judetene, in judetul Maramures conform OUG nr. 114/2018. Obiectivul proiectului prevede realizarea de covoare asflatice pe reteaua de drumuri judetene, in judetul Maramures in urmatoarele localitati: Oarta de Jos, Bicaz, Lapus, Baiut, Sisesti, Sacalaseni, Suciu de Sus, Tg. Lapus, Stramtura, Botiza, Sieu, Poienile Izei, Satulung, Miresu Mare, Desesti, Ocna Sugatag, Petrova, Bistra, Bocicoiu Mare, Arinis, Asuaju de Sus, Farcasa, Bogdan Voda, Ieud, Ulmeni, Baita de sub Codru, Valea Chioarului, Boiu Mare, Vima Mica, Coroieni, Cupseni, Baia Mare.
Gabriel Zetea: ”Solicitam o finantare de aproape 300 de milioane de lei pentru reabilitarea unor noi tronsoane de drum judetean”
”Obiectivul principal al acestui Consiliu Judetean a fost, inca de la inceputul mandatului, acela de a reabilita reteaua de drumuri judetene din Maramures, dat fiind faptul ca, in 27 de ani, s-au reabilitat doar 56 de km de drum. Avem sase tronsoane de drum judetean care intra in reabilitare, unele intra in santier luna viitoare, altele in doua luni, insa in acest an se va incepe executia la toate cele sase tronsoane si in maximum doi ani trebuie sa fie finalizate. Si am inceput sa gandim noile proiecte pe viitoarele scheme de finantare aparute pentru administratiile locale, in special pe Fondul de Dezvoltare si Investitii aprobat prin Ordonanta 114. Am aprobat indicatori tehnico-economici in sedinta trecuta, iar acum putem depune cererile de finantare catre Comisia de Prognoza pentru noile tronsoane de drum, unele propuse pentru reabilitare, altele pentru covoare asfaltice. Si am considerat ca este bine sa semnez aceste solicitari in plenul Consiliului Judetean, dat fiind ca aceste proiecte le realizam prin votul tuturor. Astfel, Proiectul de covoare asfaltice pe reteaua de drumuri judetene in judetul Maramures inseamna o investitie de 85 de milioane de lei plus TVA, rezultand un total de 102 milioane de lei, in trei etape: in anul 2019 solicitam un necesar de 42 de milioane de lei, in anul 2020, in etapa a doua cerem 25 de milioane de lei, iar in ultima etapa, in anul 2021, suma necesara este de 34 de milioane de lei. In ceea ce priveste reabilitari pe drumuri judetene, sunt patru tronsoane de drum judetean, doua in sudul judetului si doua in nordul judetului, deoarece incercam sa mentinem un echilibru in Maramuresul Istoric si zona de sud, necesarul de finantare fiind de 200 de miloane de lei”, a aratat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
Ubitech
Acvatot 2019
strabag nivel 1
leviatan
rigips
theda mar
EDIT-Structural
quadratum
noark
CDS
viarom
siniat
ness project
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander