Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ORADEA: Deasupra parcarii subterane din Independentei se va amenaja o piateta
ORADEA: Deasupra parcarii subterane din Independentei se va amenaja o piateta
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 21 Nov 2019 08:11
In cadrul unei sedinte a Consiliului Local, consilierii locali au aprobat modificarea si completarea art. 1 a HCL nr. 525/2018 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investitie: Parking subteran str. Independentei Oradea, urmand ca deasupra parcarii sa fie amenajata o piateta pietonala.
Reamintim ca parcarea de pe strada Independentei va fi o constructie pe trei niveluri subterane, fiind prevazuta cu 460 de locuri. Incepute in anul 2015, lucrarile la parcare au fost reluate in luna septembrie a anului trecut, dupa gasirea tuturor solutiilor tehnice la problemele care au aparut intre timp, constructia fiind de mare complexitate tehnologica.
Proiectul public al parcarii subterane a fost realizat pe baza unui parteneriat incheiat intre municipiul Oradea si S.C. RCS&RDS S.A., aprobat prin hotararea Consiliului Local Oradea nr. 89/29.02.2012, fiind autorizata etapa I - parcarea subterana. Deoarece prin parteneriat nu a fost cuprins proiectul partii supraterane a parcarii, fazele PT+DE, municipiul Oradea a contractat proiectarea acestuia, pentru a oferi oradenilor un spatiu public care sa favorizeze contactele sociale sau organizarea de evenimente cu caracter social-cultural sau comercial.
„Parcarea subterana va fi functionala din aceasta iarna, in paralel urmand sa se execute si lucrarile la piata de deasupra parcarii, fara ca accesul in parcare sa fie afectat. In afara de pavarea pietei, vor fi amenajate si zona de trepte dinspre Sinagoga, care va face legatura cu malul Crisului. Vom corela aceste lucrari cu cele pe care Apele Romane le deruleaza pe malul Crisului, in asa fel incat pana in vara anului viitor intreaga zona situata intre podul Sf. Ladislau si Sinagoga sa fie complet amenajata", a spus primarul Ilie Bolojan.
Spatii de relaxare, socializare si pentru evenimente
Piateta pietonala ce va fi amenajata deasupra parcarii de pe strada Independentei va fi un spatiu de utilitate publica amenajat sub forma unui loc de relaxare, care va cuprinde o promenada cu iesire la Malul Crisului si un centru de informare turistica.
La realizarea proiectului s-a avut in vedere pastrarea unei vizibilitati cat mai accentuate a Sinagogii dinspre Piata Unirii si a cladirii palatului Vulturul Negru dinspre podul Sfantul Ladislau si malul opus al raului Crisul Repede, precum si a statuii lui Mihai Eminescu.
Corpurile de constructii aferente parcarii subterane (accese, spatii tehnice si punctul de informare turistica propus prin proiect) se vor realiza cu pereti vitrati pentru a nu obtura obiectivele invecinate si se vor incadra armonios in compozitia propusa. In acelasi sens, in cadrul amenajarilor peisagere, se propune vegetatie joasa si medie.
In cadrul amenajarii, in zona dinspre Sinagoga neologa s-a propus amenajarea unei zone dalate, libera de vegetatie, optima pentru organizarea unor evenimente social-culturale sau comerciale in aer liber.
In ceea ce priveste zona de trepte catre malul Crisului Repede, prevazuta prin proiectul de amenajare al Administratiei Bazinale de Apa Crisuri, se va continua si amplifica in proiectul amenajarii pentru obtinerea unor gradene care sa serveasca atat ca spatii de odihna, socializare cat si ca spatii pentru spectatori pentru evenimente.
Pe langa acestea au fost prevazute prin proiect instalatii de iluminat arhitectural aferente amenajarii, dar fara a intra in conflict cu iluminatul arhitectural al obiectivelor arhitecturale din jur.
De asemenea, in cadrul proiectului se propune amenajarea urmatoarelor obiective principale: punct de informare turistica; acoperisul terasa verde si gradene, al cladirii principale; zona memoriala "Mihai Eminescu", cu o suprafata de aproximativ 980 mp, rezultata prin propunerea de relocare a statuii "Mihai Eminescu" si amenajarea cu spatii verzi, jardiniere si mobilier urban a zonei invecinate, separata de mobilier urban si vegetatie, gradene amenajate catre malul raului Crisul Repede, cu vedere catre ecranul de apa, propus pentru proiectii, evenimente in aer liber, rampa de coborare catre malul Crisului Repede, propusa in vecinatatea Podului Sf. Ladislau, respectiv amenajarea piatetei intre podul Sf. Ladislau si Sinagoga Sion cu spatii verzi, mobilier urban si finisaje corespunzatoare.
Conform proiectului de Hotarare, valoarea proiectului este de 9.947.361 RON + TVA, iar durata de realizare a investitiei este de 1 an.
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
noark
quadratum
Acvatot 2019
theda mar
CDS
MAKITA
rigips
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
strabag nivel 1
viarom
siniat
Ubitech
leviatan
ness project
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander