Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - MURES: Continua reabilitarea Aeroportului Transilvania si proiectele europene
MURES: Continua reabilitarea Aeroportului Transilvania si proiectele europene
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 03 Ian 2018 09:42
Aeroportul Transilvania a reprezentat prioritatea principala a Consiliului Judetean (CJ) Mures in 2017 si va ramane in topul prioritatilor autoritatii si in 2018. Lucrarile de reabilitare capitala a pistei aeroportului din Tirgu Mures sunt executate de asocierea PORR Construct - Geiger Transilvania si au fost demarate in luna octombrie 2017, acestea fiind sistate din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile pana la sfarsitul lunii ianuarie 2018.
Conform legii bugetului pentru anul 2018, Aeroportul Transilvania va beneficia de un sprijin guvernamental de 40 de milioane de lei. Pe langa reparatia pistei, sunt in pregatire mai multe investitii, autoritatile locale fiind preocupate si de evaluarea perspectivelor operationale pe aeroport, prin realizarea testului investitorului privat prudent. Rezultatele studiului vor fi disponibile la inceputul anului 2018, urmand a constitui o baza pentru deciziile viitoare vizand obiectivele de investitii de la aeroport.
Lucrarile de reabilitare a pistei sune prevazute spre finalizare in vara anului 2018.
In plus, in 2017, CJ Mures a depus proiecte si a semnat contracte de finantare europeana in valoare de peste 300 milioane de lei. In total, au fost depuse sase proiecte si s-au semnat doua contracte, pentru reabilitarea Palatului Culturii si a cladirii Muzeului de Stiintele Naturii din Tirgu Mures.
Dintre proiectele depuse, cele mai importante vizeaza reabilitarea DJ Agnita - Sighisoara si a DJ Ungheni - Tarnaveni. Valoarea acestora este de aproape 200 milioane de lei, iar contractele urmeaza a fi semnate la inceputul anului 2018, conform anuntului primit de la ADR Centru.
Totodata, in 2017 pe raza judetului Mures s-au realizat lucrari de covoare asfaltice pe o portiune de 45,5 km, in valoare totala de 7,6 milioane de lei, iar pentru intretinerea drumurilor prin plombari au fost incheiate 10 contracte subsecvente, in valoare totala de 1,4 milioane de lei.
In cadrul Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL), CJ a castigat finantare pentru patru proiecte, respectiv pentru realizarea de imbracaminte usoara rutiera pentru drumurile judetene Bahnea - Cund - limita judetului Sibiu, respectiv Mureni - Archita - limita judetului Harghita, pentru largirea drumului judetean Breaza - Voivodeni - Glodeni si pentru reabilitarea drumului judetean Ludus - Sarmas - limita judetului Bistrita-Nasaud. Valoarea totala a celor patru proiecte este de 61,85 milioane de lei, din care suma de 58,7 milioane de lei reprezinta finantare de la bugetul de stat, diferenta fiind suportata din bugetul judetului Mures. Lungimea totala a drumurilor ce urmeaza a fi reabilitate este de 23 de km. Pentru DJ Mureni - Archita - limita judetulului Harghita, contractul va fi semnat la inceputul anului 2018.
"In 2017 am facut pasi importanti pentru finalizarea proiectelor europene de mare dimensiune incepute cu multi ani in urma, astfel, in cazul Sistemului de management integrat al deseurilor solide in judetul Mures, in luna februarie am reusit sa deschidem depozitul de deseuri de la Sanpaul si sa obtinem prelungirea contractului european cu inca un an, ceea ce inseamna ca perioada de implementare a proiectului a fost prelungita pana la data de 31 decembrie 2018, termen la care trebuie sa avem un sistem functional in intregime. La parcul auto pentru sporturi cu motor lucrarile s-au finalizat si suntem in perioada de receptie a investitiei, receptia fiind suspendata din cauza unor defectiuni constatate. Ambele proiecte trebuie finalizate pana la sfarsitul anului 2018", se arata intr-un comunicat al Cj Mures.
Conform datelor institutiei, in 2018 aceasta va beneficia suma de 224 milioane de lei de la bugetul de stat. "Acest buget este cu 8,34% mai mic fata de cel din 2017. Acest cadru financiar face posibila acoperirea cheltuielilor de personal si functionare, dar CJ va avea la dispozitie o suma destul de modesta, de 35 milioane de lei, pentru investitii. Totusi, nu vom renunta la investitii, avand in vedere ca in 2017 ni s-a aprobat contractarea unui credit in valoare de 77 milioane de lei pentru lucrarile de la aeroport, dar reparatia pistei a fost finantata din fonduri proprii si fonduri guvernamentale. Creditul aprobat va fi redistribuit pentru realizarea altor obiecte de investitii, cum ar fi reabilitarea unor drumuri judetene. In afara de acest aspect, echipa din cadrul CJ va depune toate eforturile pentru depunerea cat mai multor cereri de finantare prin fonduri europene, in functie de deschiderea noilor linii de finantare", a declarat Péter Ferenc, presedintele CJ Mures.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
rigips
viarom
ness project
Acvatot 2019
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
noark
theda mar
concelex
MAKITA
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
strabag nivel 1
quadratum
CDS

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander