Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - EUROEM: Premise favorabile pentru piata de tubulatura, in 2017
EUROEM: Premise favorabile pentru piata de tubulatura, in 2017
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 01 Mar 2017 12:56
Dupa zece ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, infrastructura de apa si canalizare din tara noastra este, inca, deficitara. In 2014, circa 62,4% din populatie era racordata la sistemul public de alimentare cu apa si numai 45,7% la reteaua de canalizare, potrivit datelor companiei EuroEm, primul producător de teavă corugată dublu strat de inaltă densitate (PEID) din Romania. Una dintre principalele cerinte ale UE in tratatul de aderare viza cresterea masiva a gradului de bransare la retelele de alimentare cu apa si canalizare prin implementarea a numeroase proiecte de constructie, reabilitare si extindere a sistemelor de distributie a apei, de canalizare si statii de epurare a apelor uzate. Dezvoltarea infrastructurii de mediu reprezinta o axa prioritara a Programului Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, beneficiind de o alocare financiara de circa 2,8 miliarde euro. Fondurile alocate acestui plan si faptul ca procentul majoritar in vanzarea de tevi si fitinguri din materiale plastice se realizeaza datorita acestor tipuri de proiecte, creeaza pe termen lung premisele unei piete in crestere.
"Din pacate, in practica lucrurile evolueaza diferit, intr-un ritm lent, fapt resimtit si in anul 2016, care a devenit o perioada a asteptarilor fara rezultat. Intreaga activitate din 2016 s-a aflat sub incidenta exercitiului financiar anterior, 2007-2013, referindu-ma aici la proiectele finalizate si proiectele fazate, neterminate la termen, care asteapta finantare din noul program (circa un miliard de euro, adica 30% din bugetul pentru 2014-2020). Lipsa unor proiecte private de anvergura nu a facut decat sa accentueze situatia deja existenta. Toate acestea, favorizate de contextul economic, politic si social care impune un mediu dinamic si instabil, au generat un declin pe acest sector de piata, realitate resimtita si de producatorii si distribuitorii de tevi si fitinguri din plastic", a declarat Rebeca Schmutzer-Mihoc, Manager de Dezvoltare in cadrul companiei EuroEm.
 
Crestere de 24% a afacerilor din 2017
In acest context, afacerile societatii au inregistrat o contractie de 18% in 2016 fata de nivelul de 18,4 milioane de lei inregistrat in 2015. "Am incercat sa recuperam dezavantajul pietei prin promovarea tuburilor corugate dublu-strat din polietilena de inalta densitate pentru infrastructura rutiera, anume la utilizarea podetelor din acest tip de teava. Rezultatele au fost pozitive, inregistrand o crestere fata de anul 2015 pe acest segment si devenind cel mai exploatat sector in 2016. Din pacate, nu a fost suficient, tendinta pietei aflata in regres punandu-si amprenta pe rezultatele noastre in anul 2016", a precizat reprezentanta EuroEm.
Pentru 2017, Rebeca Schmutzer-Mihoc estimeaza o crestere a pietei de tubulatura si fitinguri din mase plastice, context in care cifra de afaceri a EuroEm ar putea creste cu 24%. "Proiectele finantate prin POIM 2014-2020 se afla, inca, intr-o etapa incipienta, ceea ce indica un inceput de an 2017 stabil, urmand ca pana la finalul acestuia sa fie implementate si sa aduca o schimbare pozitiva pe acest sector, comparativ cu 2016. Un alt aspect important vizeaza proiectele de modernizare a transportului rutier si feroviar ce au ca solutie tehnica tevi din PE, fapt ce vine in sprijinul producatorilor autohtoni. Intr-o nota optimista, speram si intr-o crestere a investitiilor private, orientate catre aceste sisteme noi, moderne, din materiale ecologice, cum sunt cele produse de compania noastra", a mai spus directorul de dezvoltare al companiei.
Totodata, printre obiectivele stabilite de conducerea EuroEm pentru 2017 se afla consolidarea pozitiei de lider pe piata tubulaturii PEID din Romania si majorarea cotei de piata, stimularea cererii, implicit a pietei de tevi din plastic prin promovarea tuburilor corugate din polietilena de inalta de densitate ca solutie tehnica agreata si utilizata de catre Uniunea Europeana, cresterea exportului, patrunderea pe noi piete externe si dezvoltarea de parteneriate valoroase si durabile.
***
EuroEm, pionier in productia de tevi corugate dublu strat din polietilena de inalta densitate pe piata din Romania, ofera o tehnologie avansata de tuburi din plastic, cu diametre de la 63 mm pana la 1.200 mm, cu performante de utilizare optimizate, alaturi de o crestere semnificativa a eficientei economice. Compania detine o unitate de productie cu o capacitate de 15.000 t/ an in Piatra Neamt si exporta produse in Bulgaria, Grecia, Ungaria, Republica Moldova, Ucraina.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
rigips
ness project
theda mar
quadratum
concelex
noark
EDIT-Structural
siniat
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
viarom
Acvatot 2019
strabag nivel 1
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
leviatan

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander