Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - JETRUN: Piata de centrale termice ar putea creste cu 15% in 2016
JETRUN: Piata de centrale termice ar putea creste cu 15% in 2016
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 11 Mar 2016 13:16
Piata locala de centrale termice, estimata la circa 80 milioane de euro de conducerea companiei Jetrun EnergoEco - furnizor de echipamente HVAC de inalta eficienta - ar putea inregistra o crestere de 15% in 2016, in contextul in care sectorul constructiilor isi va continua evolutia optima. "In 2015 am inregistrat o usoara crestere a vanzarilor de sisteme de ventilatie si pompe de caldura. Segmentul centralelor termice in condensare a stagnat, deoarece noile reglementari europene au dus la cresterea artificiala a vanzarilor de echipamente conventionale, clientii anticipand intrarea in vigoare a noilor norme ce obliga la instalarea de sisteme in condensare, mai eficiente, dar mai scumpe. Asa cum ne-am asteptat, am beneficiat de o usoara evolutie pe segmentul de sisteme de ventilatie, precum si la nivelul cererii de pompe de caldura, pe masura ce consumatorii devin tot mai informati si mai exigenti in privinta performantelor energetice ale casei in care doresc sa locuiasca. Estimam ca in anul 2016 piata constructiilor va avea o crestere semnificativa si ne bazam, in special, pe aparitia de noi proiecte de cladiri de birouri si spatii industriale. Sectorul rezidential are, de asemenea, o perspectiva pozitiva, dar dezvoltarea din domeniu este mai putin robusta", a declarat Adrian Sarbescu, directorul de vanzari al Jetrun EnergoEco.
In acest context, afacerile companiei s-au majorat cu aproape 20% in 2015, fata de anul anterior, ajungand la aproape doua milioane de euro. Pentru 2016, conducerea firmei si-a propus sa depaseasca nivelul de 3 milioane de euro, avand in vedere proiectele la care lucreaza in prezent.
"In acest an ne propunem sa ne deschidem un punct de lucru in Cluj-Napoca sau la Timisoara, deoarece ne dorim o prezenta locala in zona de vest, mult mai activa. In 2015 am inceput sa dezvoltam si domeniul de aplicatii rezidentiale de incalzire/ racire si ventilare a aerului. Vrem sa valorificam experienta pe care o avem in proiectarea si implementarea de solutii complete in domeniul industrial si pentru aplicatii rezidentiale. Avand in vedere reactia pozitiva a pietei, vom creste in 2016 alocarea de resurse pentru a aduce si la nivel rezidential solutii complete, eficiente si fiabile pentru eficienta energetica si confortul locuintei", a mai spus Adrian Sarbescu.
Din punct de vedere al structurii afacerilor, echipamentele de ventilatie si incalzire marca Wolf Heiztechnik genereaza circa 35% din cifra de afaceri a Jetrun, iar sistemele de cogenerare si cele anexe de procesare a biogazului au o pondere de circa 40%. Alte echipamente, cum ar fi chiller-ele si pompele de caldura, turnurile de racire, aparatele de umidificare si perdelele de aer genereaza diferenta de 25%. Zona de sud a tarii, inclusiv municipiul Bucuresti, genereaza cea mai mare parte a cererii, urmata de vestul tarii si intreaga regiune a Transilvaniei.
***
Jetrun EnergoEco activeaza din anul 2007, ca reprezentant tehnic si comercial in Romania, pentru compania Wolf GmbH. Compania ofera solutii complete in domeniu HVAC si isi imbogateste anual gama de echipamente comercializate, oferind atat solutii "clasice" (centrale de ventilatie, cazane si boilere, chillere si turnuri de racire), cat si sisteme avansate, cum ar fi cogenerare si trigenerare, chillere centrifugale Turbocor. Printre furnizorii firmei se afla, astfel, Hygromatik GmbH, Apen Group, Galletti - Italia, Teddington GmbH, Cabero GmbH, Maincor GmbH, RC Group, Smartd si Mita - Italia.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
rigips
concelex
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
FRONTALE
quadratum
viarom
strabag nivel 1
noark
leviatan
Acvatot 2019
MAKITA
ness project

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander