Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - HELINICK: Cererea de sisteme de securitate se va dubla pana in 2020
HELINICK: Cererea de sisteme de securitate se va dubla pana in 2020
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Ovidiu Stefanescu 28 Aug 2013 10:06
Cifra de afaceri realizata de compania Helinick in primul semestru din acest an a fost aproximativ egala cu vanzarile inregistrate in primul semestru din 2012. Estimarea de buget pentru intregul exercitiu financiar din 2013 a fost realizata in doua variante, una optimista cu o cifra de afaceri de 14 milioane de euro si alta realista (12 milioane de euro). Departamentul care a raportat cele mai bune performante in intervalul ianuarie - iunie a.c. este cel de Service si Mentenanta, pentru aceasta divizie estimandu-se incasari de 3 milioane de euro pana la sfarsitul anului. Cristian Manea, director de vanzari al societatii face cateva precizari despre activitatea specifica.
 
- Cum a evoluat piata locala a companiilor specializate in integrarea de sisteme de securitate si ce perspective se intrevad?
- Sistemele de supraveghere video reprezinta segmentul de piata care a raportat cresteri chiar si in perioada recesiunii. Evolutia a fost sustinuta de investitiile efectuate de autoritatile municipale, majoritatea proiectelor fiind finantate prin fonduri europene. De asemenea s-a simtit o crestere a cererilor de produse din gama securitate/siguranta in sectorul industrial, unde au fost realizate investitii pentru constructia de noi facilitati de productie sau pentru extinderea celor existente. Desi previziunile pe termen scurt nu sunt foarte optimiste, totusi constatam ca au inceput sa fie reluate lucrarile la anumite obiective, aflate pana recent in faza de conservare. Segmentul imobilelor de birouri (mai ales al celor de dimensiuni medii) a fost reactivat, in conditiile in care marii dezvoltatori au lansat pe piata noi proiecte destul de interesante, creand astfel premisele unei relansari destul de solide. Daca luam in considerare estimarile cu privire la evolutia sectorului international al sistemelor de securitate, este de asteptat ca, inclusiv in Romania, cererea specifica sa se dubleze, pana in 2020.
 
- Care sunt proiectele cele mai importante la care ati colaborat in ultima perioada?
- In ultima perioada, unele dintre cele mai importante lucrari au fost din domeniul securizarii statiilor de transformare ale SN Transelectrica SA. Recent, Helinick a semnat un contract pentru dotarea a 13 statii de transformare, in valoare de 10 milioane de euro. De asemenea, furnizam servicii specializate pentru o serie de clienti cum ar fi: Pirelli - Slatina, Monotex - Sighisoara, Teatrul National "I.L. Caragiale" - Bucuresti, Volksbank Romania, Ikea Romania, OMV Petrom, Mol Petroleum, AFI Palace Cotroceni, IBM Romania, Euroccoper - Timisoara, Primaria Tulcea etc.
 
- Ce obiective de dezvoltare va propuneti sa indepliniti, pe termen scurt?
- Este necesar ca, pe termen scurt, sa ne adaptam rapid la specificul cererii, fara a face insa compromisuri in ceea ce priveste calitatea serviciilor prestate, transparenta sau exigentele controlului intern. Pentru majoritatea companiilor, acest obiectiv nu este unul facil si de aceea am decis implementarea unui sistem de tip ERP. Acesta nu constituie un demers simplu de indeplinit, mai ales daca se are in vedere mentinerea eficientei activitatii la un nivel ridicat. Un alt obiectiv este legat de implementarea unui proiect finantat din fonduri europene ce presupune realizarea unui CRM Call Center, care va functiona in cadrul departamentului de Service si Mentenanta si prin intermediul caruia vom putea asigura asistenta tehnica de la distanta pentru clientii nostri. De asemenea, ne propunem cresterea cotei de piata si o dezvoltare mai agresiva pe toate directiile, prin implementarea unor strategii speciale de marketing.
 
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
rigips
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
ness project
theda mar
Acvatot 2019
noark
CDS
MAKITA
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
concelex
viarom
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander