Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - SAINT-GOBAIN WEBER estimeaza o crestere de 10% a vanzarilor, in 2015
SAINT-GOBAIN WEBER estimeaza o crestere de 10% a vanzarilor, in 2015
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 06 Ian 2015 08:00
Vanzarile de pe piata locala de adezivi si mortare s-au inscris pe un trend crescator in primele noua luni din 2014, avand in vedere atat evolutiile optime din sectorul constructiilor rezidentiale, cat si datele statistice privind importurile de granule pentru polistiren expandat sau placi ceramice, principalele domenii care genereaza cerere pentru adezivi. "Daca luam in considerare doar informatiile statistice privind importurile de granule pentru polistiren expandat sau productia si importul de placi ceramice ca indicatori de referinta in evolutia pietelor-tinta, este vizibil un trend pozitiv cumulat de peste10% in cazul primeia si de 7% in cazul celei de-a doua. Totusi, in comunicatele Institutului National de Statistica (INS), tendinte pozitive regasim doar in ceea ce priveste sectorul rezidential, iar aceasta premisa nu este suficienta pentru a genera plusul mult-asteptat in industria constructiilor. Pentru 2015 suntem optimisti si increzatori intr-o crestere a sectorului constructiilor, bazandu-ne pe reinceperea unor investitii in infrastructura si pe previziunile ce indica o usoara revenire a segmentului termoizolatiilor", a declarat Mugur Muresan, director comercial al Weber Business Unit (divizia de mortare a Saint-Gobain Construction Product Romania).
In acest context, vanzarile realizate de Saint-Gobain Construction Products Romania - Business Unit Weber au urmat tendinta similara de crestere fata de nivelul din aceeasi perioada a lui 2013, pentru 2015 fiind asteptat un nou avans, de cel putin 10%, al veniturilor. "In prezent, segmentul adezivilor pentru termoizolatii reprezinta principalul domeniu a activitate al diviziei Weber. Gama de adezivi cu performante superioare, nou-lansata sub eticheta max2, confirma atentia deosebita acordata acestei piete, in general si aplicatorilor, in special", a mai spus Directorul Comercial al Weber.
In luna iulie 2013, compania a inaugurat, in Stroiesti (judetul Suceava), cea de-a treia unitate de fabricatie detinuta pe plan local, in urma unei investitii de circa 7 milioane de euro, capacitatea totala de care dispune compania ajungand, astfel, la 250.000 de tone anual. "In perioada urmatoare intrevedem un potential de dezvoltare foarte mare in zona de vest a tarii, unde detinem deja un depozit logistic, in Timisoara. Noi centre de colorare a tencuielilor decorative vor mai fi, de asemenea, deschise in viitorii ani, in orasele cu potential pentru aceste produse", a mai spus Mugur Muresan.
In prezent, Weber detine, pe plan local, trei unitati de productie a mortarelor uscate si adezivilor, precum si sase centre de colorare a tencuielilor decorative.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
EDIT-Structural
viarom
ness project
Ubitech
CDS
rigips
strabag nivel 1
concelex
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
MAKITA
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
Acvatot 2019
noark

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander