Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CATEDRALA: Montajulul acoperisului se va finaliza in luna septembrie 2018
CATEDRALA: Montajulul acoperisului se va finaliza in luna septembrie 2018
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 07 Feb 2018 10:52
Sfintirea Catedralei Mantuirii Neamului este programata pentru sfarsitul lunii noiembrie 2018. Ridicarea lacasului de cult este un deziderat al romanilor de peste un secol. Pana la marele eveniment, graficul de executie a lucrarilor prevede mai multe etape de constructie.
‘In prezent lucrarile sunt intr-un stadiu destul de avansat, structura de rezistenta a corpului principal al Catedralei pana la cota +45 metri fiind finalizat in proportie de 90%, ramanand de realizat pana in primavara acestui an si zona altarului pana la cota +45 metri. Pe alte fronturi de lucru, in special in zona critica a proiectului - Turla Principala, in prezent se executa lucrari la cota +62 metri si avem programat sa finalizam structura de rezistenta din beton armat a Turlei Principale sau Pantocrator la cota +106 metri pana la sfarsitul lunii iulie 2018’, a declarat pentru basilica.ro Ing. Vasile Cracaoanu, Consilier Patriarhal la Sectorul monumente si constructii bisericesti al Patriarhiei Romane.
Dupa realizarea structurii de rezistenta din beton armat, este programata inceperea montajului structurii metalice a acoperisului, structura care in zona critica a proiectului (Turla Principala sau Pantocrator) se va monta incepand cu luna iulie 2018 pana la sfarsitul lunii septembrie 2018. Dupa montarea structurii metalice a acoperisului succed si lucrarile aferente montajului invelitorii din cupru auriu, lucrari ce sunt programate a se incheia pana la sfarsitul lunii noiembrie 2018.
Ferestrele lacasului de cult reprezentativ pentru spiritualitatea ortodoxa romaneasca vor fi montate in mai multe etape. In prima etapa vor fi asezate pana la cota 45 metri, lucrarea fiind stabilita pentru sfarsitul lui iulie. De la cota 45 metri spre turle vor fi amplasate in a doua etapa, prevazuta pentru sfarsitul lunii octombrie. De asemenea, in august - octombrie 2018 clopotele Catedralei Nationale vor fi montate si puse in functiune.
‘Clopotele vor fi asezate pe pozitie in momentul in care lucrarile de executie a turlei clopotnita vor ajunge la cota +60 metri. Operatiunea se va desfasura in luna mai a acestui an, dupa care lucrarile vor continua la structura de rezistenta a turlei. Dupa realizarea structurii de rezistenta, in interiorul turlei vor fi montate cele 3 structuri metalice pe care se vor amplasa cele 6 clopote ale Catedralei Nationale. Lucrarile privind montarea si punerea in functiune a clopotelor vor fi executate in perioada august - octombrie 2018’, a precizat Ing. Vasile Cracaoanu.
Crucile vor fi asezate pe turle spre finalul lunii octombrie, iar in aceeasi perioada vor fi montate si usile de bronz la intrarile principale situate la cota zero. Subsolurile adiacente Catedralei, care fac legatura intre cota terenului si cota zero si pe care sunt prevazute platformele cu scari pentru accesul in Catedrala, se vor executa, in functie de posibilitatile tehnologice, incepand cu aceasta primavara. Primele subsoluri realizate vor fi cele din partea vestica a obiectivului. Evenimentul sfintirii Catedralei Nationale va avea loc in contextul sarbatoririi unui secol de la Marea Unire din 1918.
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
CDS
leviatan
Acvatot 2019
MAKITA
concelex
rigips
ERBASU CONSTRUCT
ness project
theda mar
quadratum
noark
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander