Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PMB & JASPER: Finantare de 180 milioane euro pentru tratarea deseurilor
PMB & JASPER: Finantare de 180 milioane euro pentru tratarea deseurilor
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 20 Mar 2018 19:03
Primarul General, Gabriela Firea: ”Valorificarea energetica a deseurilor, implementarea unui sistem de gestionare a deseurilor din constructii, precum si impunerea colectarii selective prin noul Plan Urbanistic General sunt cateva din masurile curprinse in Master planul pentru sistemul de management integrat al deseurilor din Municipiul Bucuresti”.
Master planul pentru sistemul de management integrat al deseurilor din Municipiul Bucuresti va fi supus dezbaterii publice la sfarsitul lunii aprilie
Primarul General, Gabriela Firea: ”Primaria Municipiului Bucuresti va lansa in dezbatere publica, la finalul lunii viitoare, Master planul pentru sistemul de management integrat al deseurilor din Municipiul Bucuresti privind procesarea, tratarea si valorificarea deseurilor. Documentul are ca obiective majore implementarea unui sistem de tratare si valorificare energetica a deseurilor municipale din Municipiul Bucuresti, revizuirea studiului de fezabilitate privind gestionarea deseurilor din constructii si demolari, precum si realizarea unui studiului de fezabilitate privind tratarea deseurilor periculoase (inclusiv medicale) generate in Municipiul Bucuresti. In elaborarea acestui master plan se va tine cont si de statiile de procesare ale deseurilor cu capital privat, care sunt deja functionale sau care se vor operationaliza in perioada urmatoare. In cadrul unei economii circulare, este necesar un management integrat al deseurilor, prin eforturi conjugate ale autoritatilor locale si centrale, a societatii civile, dar si a cetatenilor”.
Primaria Municipiului Bucuresti va accesa fonduri europene pentru un sistem de tratare si valorificare energetica a deseurilor din Capitala
In cadrul evenimentului, Gabriela Firea a anuntat ca specialistii din cadrul Municipalitatii lucreaza, impreuna cu expertii Jaspers, la documentatia in vederea obtinerii finantarii pentru ”Sistemul de tratare si valorificare energetica a deseurilor municipale din Municipiul Bucuresti”, proiect care va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020. Suma prevazuta pentru Municipiul Bucuresti va fi de 180.000.000 Euro.
Primarul General: ”In acest moment sunt analizate, la nivelul Primariei Capitalei, primariilor de sector si Ministerului Mediului, trei variante de lucru pentru a fi stabilit numarul statiilor de valorificare energetica a deseurilor de mare capacitate care sa deserveasca municipiul Bucuresti si localitatile limitrofe, precum si numarul instalatiilor de biodigestie. In alegerea variantei optime de lucru se va tine cont atat de specificitatile sectoarelor, care difera ca numar de locuitori, cantitate de deseuri si pozitionare strategica in raport cu CET-urile, cat si de corelarea cu strategia termoenergetica a Capitalei”.
Primaria Capitalei va pune lua masuri pentru gestionarea deseurilor din constructii si demolari
Edilul- sef a subliniat faptul ca Municipiul Bucuresti este un oras in continua dezvoltare, in care se construieste intr-un ritm sustinut, insa nu dispune de un sistem de gestionare a deseurilor de constructii si demolari: ”Inca din anul 2010 afost realizat un Studiul de Fezabilitate privind gestionarea deseurilor din constructii si demolari, care nu a fost pus in aplicare, motiv pentru care anul acesta va fi revizuit conform noilor obiective de gestionare a deseurilor de constructii stabilite de legislatia transpusa din legislatia europeana, iar impreuna cu Ministerul Mediului - Administratia Fondului pentru Mediu, vom identifica oportunitati de finantare, astfel incat anul viitor sa poata fi pus in aplicare”.
Sisteme pentru tratarea deseurilor periculoase
Conform legislatiei in vigoare, responsabilitatea legala pentru managementul deseurilor periculoase din deseuri menajere este a autoritatilor administratiei publice locale. De aceea, Primaria Capitalei a prevazut in bugetul de anul acesta fonduri pentru realizarea Studiului de fezabilitate tratare deseuri periculoase (inclusiv medicale) generate in Municipiul Bucuresti. Prin acest studiu urmeaza a se stabili cantitatea de deseuri periculoase, inclusiv deseuri medicale generate la nivelul Municipiului Bucuresti precum si modalitatile de tratare si neutralizare a acestora.
Noul Plan Urbanistic General va impune colectarea selectiva
O alta masura privind gestionarea eficienta a deseurilor din Capitala va fi facilitarea colectarii selective, care va fi prevazuta in Planul Urbanistic General, document strategic care este in curs de elaborare. Acesta va cuprinde prevederi clare pentru toti dezvoltatorii imobiliari, care vor avea obligatia de a dota corespunzator pentru colectarea selectiva toate noile ansambluri rezidentiale, cu containere ingropate sau semiingropate.
De asemenea, Primarul General a anuntat ca programul de incurajare a colectarii selective demarat anul trecut de Municipalitate impreuna cu Green Group si care prevede instalarea unui numar de 50 de centre de colectare, automate sau cu operatori umani, se afla in curs de implementare, iar in momentul de fata au fost depuse solicitarile pentru certificate de urbanism la primariile de sector pentru prima transa de amplasamente convenite.
 
SISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
MAKITA
ness project
strabag nivel 1
Acvatot 2019
siniat
leviatan
viarom
EDIT-Structural
quadratum
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
concelex
CONCEPT STRUCTURE
rigips
CDS

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander