Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ANALIZA: Cererea de materiale izolatoare din Europa va depasi 205 milioane mc
ANALIZA: Cererea de materiale izolatoare din Europa va depasi 205 milioane mc
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 13 Sep 2017 09:46
Piata produselor pentru izolatii are un potential urias de dezvoltare in Europa in anii urmatori, consumul urmand a ajunge la 205 milioane de metri cubi in anul 2024, conform estimarilor companiei germane de cercetare de piata Ceresana. "Incalzirea si racirea cladirilor genereaza cel mai mare consum de energie. Din acest motiv, cresterea preturilor energiei si regulamentele nationale de prevenire a schimbarilor climatice si pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera vor determina o crestere a cererii de produse pentru izolatii in anii urmatori. In timp ce eforturile pentru o mai buna eficienta energetica au o influenta pozitiva asupra cererii de materiale izolatoare, discutiile privind siguranta la incendiu si intrebarile legate de utilizarea aditivilor potential nocivi, precum si posibilitatile de reciclare dupa utilizare au o influenta negativa asupra pietei produselor de izolatii", se arata in analiza Ceresana.
Piata reabilitarilor si modernizarilor de cladiri genereaza o cerere semnificativa pentru materialele izolatoare, dezvoltarea acestui segment la nivel european fiind eterogena. Astfel, in tarile lovite mai aspru de criza economica din 2008-2009, precum Spania sau Grecia, sectorul de constructii, in mod special, a suferit pierderi foarte mari. Pietele de profil din Turcia sau Germania, insa, au inregistrat dezvoltari importante in perioada respectiva. In alte tari, sectorul constructiilor de cladiri noi a incetinit semnificativ, piata concentrandu-se pe programe si proiecte de reabilitare a imobilelor existente. Totodata, cererea de materiale izolatoare este influentata si de situatia economica a unei tari, inclusiv de factori precum rata somajului sau veniturile populatiei sau evolutia demografica. Cererea specifica a unei tari depinde si de cat de rapid si extensiv sunt transpuse normativele europene din domeniu in legislatiile nationale, dar si de gradul de constientizare a populatiei asupra responsabilitatii consumului de energie.
 
Vanzarile de vata minerala se mentin in topul preferintelor europenilor
Conform analizei Ceresana, cel mai utilizat material de izolatii in 2016 a fost vata minerala, datorita mai ales faptului ca produsul este folosit la o varietate de aplicatii. Vata minerala de sticla si bazaltica a detinut 56% din cerea europeana de izolatii, ponderea majoritara a cererii fiind detinuta de vata de sticla. Polistirenul a avut, de asemenea, o cota de piata importanta, in timp ce consumul de produse pe baza de poliuretani a scazut semnificativ. Totusi, cererea pentru un anumit tip de izolatie depinde de fiecare tara in parte, fiind determinata de factori precum preferintele clientilor, pretul de achizitie, aspect sau proprietati tehnice.
Statele europene responsabile pentru cel mai mare consum de produse izolatoare sunt Franta si Germania. 
 
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
strabag nivel 1
leviatan
noark
MAKITA
CDS
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
quadratum
rigips
Ubitech
theda mar
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
siniat
concelex
ness project

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander