Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - BASF discuta cu arhitectii despre constructiile durabile
BASF discuta cu arhitectii despre constructiile durabile
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 04 Apr 2017 09:48
• Aproximativ 80 de arhitecti au discutat cu expertii din cadrul BASF
• BASF a prezentat un portofoliu vast pentru viitorul constructiilor
• Solutii inovatoare si instrumente analitice pentru constructii durabile
 
Care sunt materialele viitorului? E posibil ca deficitul de resurse sa reprezinte o oportunitate pentru noi tehnologii? Cum poate proiectarea sa contribuie la durabilitatea unei constructii? Acestea sunt cateva dintre intrebarile care i-au preocupat pe participantii atelierului „Planning for the future”, organizat la finalul anului 2016 de catre BASF in Ludwigshafen.
„Pentru arhitecti, BASF este un partener cunoscut, in special cu privire la constructiile durabile. Datorita solutiilor chimice avansate pe care le propunem, putem pune la dispozitie produse de ultima generatie cu o gama variata de aplicatii in domeniul constructiilor, oferindu-le clientilor nostri atat un avantaj economic si ecologic, cat si o mare flexibilitate de proiectare”, a explicat Philipp Kley, Vicepresedinte Senior in cadrul Diviziei Construction Chemicals, Europe la BASF. „Cu produsele noastre pentru constructii, puteti sa reduceti costurile, energia si alte resurse utilizate, sa impiedicati emisiile de CO2 si sa imbunatatiti durabilitatea cladirilor. Beneficiile ecologice pot fi cuantificate cu ajutorul instrumentelor analitice certificate, existente in prezent”, a afirmat Kley.
 
Schimb creativ de idei
Aproximativ 80 de arhitecti din Mannheim, Frankfurt si din zona Stuttgart au discutat cu expertii BASF despre viitorul constructiilor. Alaturi de alte subiecte, participantii au discutat despre produsele BASF care pot ajuta arhitectii in ceea ce priveste durabilitatea si libertatea de proiectare si despre nevoi curente ale arhitectilor care cer inovatii in viitorul apropiat.
Dintre invitatii prezenti, Werner Frosch, de la biroul Henning Larsen Architects, si Christian Heuchel, de la Ortner & Ortner au adus in discutie implicatiile pragmatice ale sustenabilitatii in domeniul arhitecturii, una dintre acestea fiind nevoia de durabilitate a constructiilor proiectate de arhitecti.
In discursul sau, Dirk Voeste, Vicepresedinte pentru Strategii Sustenabile a subliniat rolul durabilitatii in portofoliul de solutii propuse de BASF.
 
 
Portofoliu vast pentru cladiri durabile
Expertii din cadrul BASF au oferit o prezentare generala a gamei vaste de solutii pentru constructii, care include materiale izolatoare, sisteme pentru pardoseli, vopsele decorative, aditivi pentru beton, produse pentru intretinerea betonului si adezivi pentru placi. Anumite produse au fost prezentate in detaliu.
Cu fibrele de polipropilena de la MasterFiber®, BASF ofera o alternativa pentru armarea betonului. Fibrele inoxidabile inlocuiesc aproape complet armarea cu otel a pardoselilor industriale si a spatiilor deschise, de exemplu. Fibrele de inalta performanta pot fi utilizate pentru fabricarea materialelor compozite pe baza de ciment intarit (SHCC). Aceste materiale de constructii permit proiectarea de componente foarte delicate si rezistente pe termen lung. Fibrele pot fi utilizate, de asemenea, pentru elemente de fatada si pentru elemente din beton prefabricat subtire. Fibrele sintetice de la Master Builders Solutions® garanteaza solutii durabile, eficiente din punct de vedere al costurilor si sigure.
Sistemele pentru pardoseli unitare MasterTop combina design-ul, functionalitatea si confortul, fiind foarte durabile. Declaratiile de mediu ale produsului (EPD) sunt disponibile pentru majoritatea produselor MasterTop. BASF a fost primul producator de sisteme de acoperire a pardoselilor pe baza de rasini epoxidice si poliuretanice cu EPD publicate. Acestea includ informatii ecologice despre produs, precum si date despre impactul acestuia asupra mediului.
Materialul izolator inovator de inalta performanta SLENTITE® cu o valoare lambda <17 mW/(m/K), asigura cea mai buna performanta de izolare pentru un panou solid. Materialul asigura o izolatie cu 25% - 50% mai subtire, permitand o crestere semnificativa a eficientei energetice si a libertatii de proiectare in spatiile interioare. In consecinta, SLENTITE® asigura izolatia si estetica necesare pentru gestionarea particularizata a climatului, si se afla in prezent in etapa de pregatire a lansarii pe piata.
Materialul termoizolant Neopor® este caracterizat de un raport excelent cost-beneficii, este usor de manipulat si ofera numeroase posibilitati de proiectare. In prezent, este utilizat ca un produs inovator pentru acoperisurile plane - asa cum este cazul cladirii de birouri D105 a BASF unde a fost organizat evenimentul.
Cel mai nou produs din familia Styrodur® - Styrodur® 3000 CS - a fost incorporat, de asemenea, in cladire, unde este utilizat sub forma de placi de polistiren extrudat pentru izolarea spatiilor, inclusiv a pardoselilor. Styrodur include numeroase aplicatii posibile si este foarte robust. Arhitectii, urbanistii si tehnicienii au beneficiat timp de peste 50 de ani de avantajele traditionale ale placilor Styrodur®, precum rezistenta la compresie, impermeabilitatea si rezistenta la descompunere, protejand astfel locuintele impotriva caldurii, frigului si umezelii. In plus, datorita unei noi tehnologii pentru sudarea placilor izolatoare, Styrodur® poate fi combinat cu poliuretanul, cu aerogelul anorganic SLENTEX® sau cu spuma pe baza de rasina melaminica Basotect® pentru a forma solutii complet noi pentru materiale izolatoare. Nu in ultimul rand, serviciile tehnice specializate oferite de catre echipa Styrodur® permit clientilor sa dezvolte produse finite pe baza de Styrodur® care raspund celor mai exigente cerinte.
 
“Industria constructiilor din Romania este la curent cu toate inovatiile si solutiile existente multumita eforturilor tuturor celor implicati in acest process: profesori universitari, studenti, ingineri, proiectanti, arhitecti si furnizori de materii prime si solutii in constructii. Noi, cei de la BASF suntem constienti de importanta fiecarui individ implicat in lantul de valori si facem tot posibilul sa-i tinem la curent cu toate inovatiile si solutiile noastre. Previziunea pentru anul 2020 este ca industria constructiilor sa creasca din ce in ce mai mult datorita faptului ca increderea investitorilor a crescut si totodata prin finantari pentru infrastructura, constructii rezidentiale si proiecte comerciale si industriale,” subliniaza Luminita Andries, Commercial Manager EPS pentru Europa de Est in cadrul BASF Romania. Pentru informatii suplimentare, www.basf.ro
 
Solicita informatii suplimentare  
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
theda mar
CDS
siniat
quadratum
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
leviatan
EDIT-Structural
noark
ERBASU CONSTRUCT
viarom
concelex
rigips
Ubitech
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander