Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - BERGERAT MONNOYEUR estimeaza o scadere de 25% a vanzarilor din 2016
BERGERAT MONNOYEUR estimeaza o scadere de 25% a vanzarilor din 2016
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 19 Iul 2016 14:00
Cifra de afaceri a distribuitorului de utilaje Bergerat Monnoyeur Romania ar putea sa scada cu pana la 25% in 2016, fata de nivelul anului anterior, avand in vedere contractia de pana la 40% a pietei locale de profil din primul semestru al acestui an, potrivit estimarilor lui Liviu Neagu, directorul general al companiei. "Ca o consecinta fireasca, avand in vedere intarzierea demararii programelor de achizitii pe baza subventiilor europene si lipsa unor santiere de anvergura in infrastructura, piata utilajelor de constructii inregistreaza cea mai dramatica scadere de dupa 2009. In comparatie cu primul semestru al anului 2015, analizand in functie de segmentul/ clasa utilajelor, numarul unitatilor vandute inregistreaza scaderi de la 30% pana la 40%. Preconizam ca acest raport se va mentine si in perioada urmatoare", a declarat Liviu Neagu. Vanzarile Bergerat Monnoyeur au crescut, in 2015, cu 16%, pana la 51 milioane de euro, scaderea preconizata la 25% urmand a duce afacerile companiei la 38-40 milioane de euro, la finele acestui an. "Cred ca vom reusi sa castigam o cota de piata de 3% in 2016, dar premisele nu sunt deloc favorabile", a mai spus reprezentantul companiei.
In 2015, piata de utilaje a crescut cu 40% fata de nivelul anului anterior, pana la 130-135 milioane de euro si circa 1.600 de echipamente noi comercializate.
In prezent, utilajele Cat din parcul detinut de Bergerat Monnoyeur sunt active pe santierele celor cateva tronsoane de autostrada aflate in executie, precum si angajate in extractii, la cariere. Potrivit lui Liviu Neagu, in topul vanzarilor de utilaje din tara noastra se mentin buldoexcavatoarele. "Romania este tara unde vanzarile de utilaje sunt dominate autoritar (cu 40% din vanzari) de buldoexcavator, care este o masina polivalenta, dar nu asigura productivitate ridicata. Cel mai probabil, aceasta tendinta se va mentine si in perioada urmatoare", a explicat managerul.
In 2016, Bergerat Monnoyeur a prezentat, in premiera, avantajele liniei de produse Cat XE, care cuprinde doua incarcatoare frontale pe roti 966M XE si 972M XE, precum si excavatorul hibrid 336F XE. De asemenea, printre noutatile incluse in oferta companiei se afla si noua solutie de cartografiere dezvoltata de Caterpillar Inc si Redbird, ce presupune colectarea si analiza de date aeriene cu ajutorul dronelor, pe santiere. Analiza datelor se realizeaza prin intermediul platformei software Cardinal, produs bazat pe tehnologie cloud. Platforma poate fi accesata de oriunde, oricand si ofera informatii cadastrale atat in format 3D, cat si 2D. Caterpillar a folosit deja in Romania acest gen de cartografiere, pentru un studiu de fezabilitate la cinci cariere.
***
Bergerat Monnoyeur, dealer Cat de peste 80 de ani si parte a grupului Monnoyeur, este reprezentantul exclusiv al Caterpillar in Romania si Republica Moldova. Grupul Monnoyeur ofera echipamente, servicii si consultanta pentru profesionistii din diverse domenii de activitate si include patru companii: Eneria (solutii de productie a energiei si monitorizare), IPSO Agricultura (lider in distributia de utilaje agricole si importator unic autorizat al utilajelor John Deere), Sitech Romania Construction Technology si Bergerat Monnoyeur (utilaje de constructii). In 2015, grupul Monnoyeur a realizat, in tara noastra, o cifra de afaceri cumulata de 175 milioane de euro, avand 550 de angajati.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
siniat
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
leviatan
quadratum
ness project
CONCEPT STRUCTURE
viarom
strabag nivel 1
rigips
noark
Ubitech
concelex
theda mar
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander