Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Actualitatea interna - CCIR: Contam pe sprijinul JETRO pentru atragerea de proiecte mari de investitii
CCIR: Contam pe sprijinul JETRO pentru atragerea de proiecte mari de investitii
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 26 Iul 2023 11:22
Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), dl. Mihai Daraban, a primit, in data de 24 iulie a.c., vizita dnei. Sawaka Takazaki, noul director general al Japan External Trade Organization (JETRO) Romania, in vederea continuarii demersurilor referitoare la consolidarea relatiilor bilaterale dintre cele doua state.
„Japonia reprezinta o piata importanta pentru Romania, consumatorul roman fiind familiarizat cu produsele nipone consacrate, si aici ma refer la electrocasnice, utilaje industriale sau automobile. De asemenea, este foarte bine cunoscuta implicarea Japoniei in industria navala, prin investitiile in lucrarile de constructie a terminalului de containere din Portul Constanta, dar si in proiectarea si executia podului de peste Dunare de la Braila. Portul Constanta poate reprezenta si o oportunitate de investitie pentru oamenii de afaceri japonezi, existand toate facilitatile ca acesta sa devina un hub pentru marfurile japoneze catre statele UE. Totodata, exista avantaje certe in ceea ce priveste tranzitarea marfurilor prin Portul Constanta. Astfel, timpul de tranzitare este redus cu cel putin 60% pentru transporturile navale care folosesc ruta canal Suez - Port Constanta, in comparatie cu cele care au ca destinatie portul Rotterdam. In plus, se poate valorifica potentialul canalului Dunare - Marea Neagra, prin care pot fi tranzitate marfuri catre statele riverane. Ca urmare, contam pe sprijinul JETRO in ceea ce priveste atragerea unor proiecte de investitii majore, atat in domemiul naval, cat si in alte sectoare economice din Romania”, a declarat presedintele CCIR, dl. Mihai Daraban.
„In noua mea calitate de director general al JETRO Romania am dorit ca primul contact pe care il am in tara dumneavoastra sa fie cel cu CCIR, cea mai reprezentativa organizatie de promovare a mediului de afaceri. La nivelul JETRO, apreciem in mod deosebit parteneriatul cu CCIR, in cei peste cinci ani de colaborare fiind extrem de multumiti de profesionalismul, seriozitatea si implicarea organizatiei dumneavoastra. Sa nu uitam faptul ca in aceasta perioada, acest parteneriat s-a concretizat printr-o serie de evenimente comune, precum: editiile din 2017 si 2020 a „Parts Components Procurement Exhibition”, misiunile economice japoneze in Romania din 2018 si misiunea economica organizata de CCIR la Tokyo si Osaka, in noiembrie 2019. Va asiguram ca si in viitor vom actiona intens pentru o dezvoltare continua a relatiilor comerciale dintre cele doua state si vom valorifica pozitia CCIR ca reprezentant de varf al comunitatii de business din tara dumneavoastra”, a declarat directorul general JETRO Romania, dna. Sawaka Takazaki.
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
theda mar
Ubitech
strabag nivel 1
EDIT-Structural
Acvatot 2019
siniat
quadratum
rigips
CONCEPT STRUCTURE
CDS
concelex
ness project
noark
viarom
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
konsent

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander