Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Actualitatea interna - GUVERNUL a aprobat plafonul de 1,5 miliardelei pentru Noua Casa 2023
GUVERNUL a aprobat plafonul de 1,5 miliardelei pentru Noua Casa 2023
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 27 Ian 2023 13:27
Guvernul a aprobat plafonul de 1,5 miliarde lei pentru programul ''Noua Casa 2023'', a anuntat ministrul Finantelor, Adrian Caciu.
"Astazi, Guvernul a aprobat plafonul pentru programul 'Noua Casa' pentru anul 2023, un plafon in valoare de 1,5 miliarde de lei. Face parte, daca vreti, aceasta aprobare rapida a plafoanelor pentru programele cu garantii de stat, o aprobare rapida pentru ca interesul Guvernului este ca banii sa ajunga cat mai rapid in economie si catre beneficiari, catre cetateni. Programul 'Noua Casa', un program care s-a introdus in 2009, este un program de succes, este, din punctul nostru de vedere, un instrument prin care putem sa sprijinim beneficiarii, mai ales pe cei tineri, pentru a-si achizitiona o locuinta cu conditii de finantare ceva mai favorabile decat ceea ce ofera piata bancara in acest moment, mai ales in contextul in care dobanzile sunt ridicate si elementele de avans, respectiv garantii sunt destul de limitate sau, daca vreti, restrictive", a afirmat Caciu dupa sedinta Executivului.
El a spus ca acest plafon ar putea fi suplimentat.
"Incurajez (...) pe toti sa apeleze la acest program, pentru ca imi doresc, si am discutat si cu domnul prim-ministru, ca acest plafon pe care l-am alocat astazi chiar sa fie epuizat pana la jumatatea anului si sa-l putem suplimenta", a adaugat Caciu.
Intrebat referitor la faptul ca economistii din Banca Nationala au indemnat populatia la prudenta in luarea de credite, Caciu a precizat ca trebuie facuta diferenta intre abordarea generala si facilitatile acestui program.
"Eu fac totusi diferenta intre o abordare generala, care, evident, trebuie sa fie una prudenta, si o abordare, pana la urma, in care statul vine solidar cu beneficiarul de credit in scopul de a-l ajuta, a-l sprijini pe acesta sa poata avea niste conditii de finantare mai bune, intelegand, totusi, prin acest program, dar si prin altele ca exista nevoia de continuitate si de dezvoltare. Trebuie sa nu intram in plasa prudentei exagerate, ci sa avem o prudenta structurata pe elemente de sprijin pe care si statul le poate acorda", a explicat ministrul.
Pe de alta parte, Caciu a mai spus ca miercuri a semnat ordinul pentru programul Rural Invest si urmeaza sa se faca conventiile cu bancile, iar joi semneaza ordinul pentru alocarea plafoanelor pentru programul IMM Invest Plus.
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
theda mar
EDIT-Structural
quadratum
Acvatot 2019
rigips
CONCEPT STRUCTURE
siniat
Ubitech
noark
CDS
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
viarom
concelex
leviatan
ness project
konsent

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander