Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Actualitatea interna - GUVERNUL a aprobat plafonul de 1,5 miliardelei pentru Noua Casa 2023
GUVERNUL a aprobat plafonul de 1,5 miliardelei pentru Noua Casa 2023
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 27 Ian 2023 13:27
Guvernul a aprobat plafonul de 1,5 miliarde lei pentru programul ''Noua Casa 2023'', a anuntat ministrul Finantelor, Adrian Caciu.
"Astazi, Guvernul a aprobat plafonul pentru programul 'Noua Casa' pentru anul 2023, un plafon in valoare de 1,5 miliarde de lei. Face parte, daca vreti, aceasta aprobare rapida a plafoanelor pentru programele cu garantii de stat, o aprobare rapida pentru ca interesul Guvernului este ca banii sa ajunga cat mai rapid in economie si catre beneficiari, catre cetateni. Programul 'Noua Casa', un program care s-a introdus in 2009, este un program de succes, este, din punctul nostru de vedere, un instrument prin care putem sa sprijinim beneficiarii, mai ales pe cei tineri, pentru a-si achizitiona o locuinta cu conditii de finantare ceva mai favorabile decat ceea ce ofera piata bancara in acest moment, mai ales in contextul in care dobanzile sunt ridicate si elementele de avans, respectiv garantii sunt destul de limitate sau, daca vreti, restrictive", a afirmat Caciu dupa sedinta Executivului.
El a spus ca acest plafon ar putea fi suplimentat.
"Incurajez (...) pe toti sa apeleze la acest program, pentru ca imi doresc, si am discutat si cu domnul prim-ministru, ca acest plafon pe care l-am alocat astazi chiar sa fie epuizat pana la jumatatea anului si sa-l putem suplimenta", a adaugat Caciu.
Intrebat referitor la faptul ca economistii din Banca Nationala au indemnat populatia la prudenta in luarea de credite, Caciu a precizat ca trebuie facuta diferenta intre abordarea generala si facilitatile acestui program.
"Eu fac totusi diferenta intre o abordare generala, care, evident, trebuie sa fie una prudenta, si o abordare, pana la urma, in care statul vine solidar cu beneficiarul de credit in scopul de a-l ajuta, a-l sprijini pe acesta sa poata avea niste conditii de finantare mai bune, intelegand, totusi, prin acest program, dar si prin altele ca exista nevoia de continuitate si de dezvoltare. Trebuie sa nu intram in plasa prudentei exagerate, ci sa avem o prudenta structurata pe elemente de sprijin pe care si statul le poate acorda", a explicat ministrul.
Pe de alta parte, Caciu a mai spus ca miercuri a semnat ordinul pentru programul Rural Invest si urmeaza sa se faca conventiile cu bancile, iar joi semneaza ordinul pentru alocarea plafoanelor pentru programul IMM Invest Plus.
 
man and machineVideoConfAC-iulALLBIMvailanthilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
grundfos
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
BALTIC
FRONTALE
strabag nivel 1
rigips
viarom
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Acvatot 2019
Ubitech
theda mar
leviatan
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023