Agenda Constructiilor
Joi, 02 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - IANCU GUDA: Primul pachet de masuri economice luate de Guvern nu este suficient
IANCU GUDA: Primul pachet de masuri economice luate de Guvern nu este suficient
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 21 Mar 2020 15:11
In contextul actual de criza economia Romaniei ar mai rezista patru luni, daca nu se iau masuri ferme in sprijinul acesteia, a spus analistul Iancu Guda intr-o interventie la jurnalul de stiri Observator.
"Din pacate, primul set de masuri anuntate de Guvern nu este suficient pentru mediul de afaceri, deoarece creditele in derulare sunt mult mai mari decat garantiile anuntate. Intr-un an bun, 2019, cand economia a mers bine, s-a oferit unui singur sector, constructii, pentru Prima Casa, garantii de doua miliarde si jumatate de lei si acum, in 2020, cand intreaga economie e blocata, cand companiile au probleme imense, fara precedent, statul ofera cinci miliarde de lei pentru toate companiile in toate sectoarele. Este absolut inadmisibil si insuficient", a spus Iancu Guda.
Potrivit analistului, masurile guvernamentale trebuie sa fie ferme, cu impact puternic, sa dea incredere si sa evite sa contribuie la minimizarea contagiunii in mediul de afaceri.
"Vorbim de HORECA, turism, transporturi, apoi achizitii, industria auto, constructii, imobiliare care, practic, sunt blocate. Pentru ca nimeni in acest an nu cred ca-si poate asuma achizitii importante, gen masini sau case foarte scumpe, intr-o perioada foarte incerta. Apoi, furnizorii acestor sectoare care sufera indirect. Firmele noastre sunt cele mai interconectate din toata istoria noastra.(...) Exista o supradimensionare in sistemul bugetar si aparatul public trebuie sa suporte sacrificiul. Pentru ca mediul de afaceri este un cal biciuit care, in acest moment, trage caruta dupa el, iar sectorul public, supradimensionat, supraponderal, sta in aceasta caruta fara sa suporte cel mai mic sacrificiu. Acesti angajati trebuie sa suporte si ei, sa coboare din caruta, sa puna genunchiul in namol, ca altfel ne impotmolim cu totii", a mai spus Iancu Guda la Observator.
 
TeraSteelACADCOVID-19ALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere