Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Actualitatea interna - INS: Cifra de afaceri B2B din IT a scazut cu 4% in aprilie, fata de luna anterioara
INS: Cifra de afaceri B2B din IT a scazut cu 4% in aprilie, fata de luna anterioara
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 21 Iun 2024 10:10
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedenta, a crescut, pe ansamblu, cu 2,4%, datorita majorarii cifrei de afaceri din activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+10,5%), activitatile de transporturi (+6,3%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+4,3%) si din comunicatii (+1,9%). Activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei au scazut cu 4%, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul National de Statistica (INS).
Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedenta, cifra de afaceri din serviciile B2B a crescut, pe ansamblu, cu 1,9%.
 
 
Raportat la luna aprilie 2023, in aprilie 2024 indicatorul de afaceri analizat a crescut, pe ansamblu, cu 1%, ca serie bruta, datorita majorarii rulajului din activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+12,8%), transporturi (+3%), activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+2,2%) si din cele de comunicatii (+1,2%). Alte servicii furnizate in principal intreprinderilor au scazut cu 0,8%.
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna aprilie 2024, comparativ cu luna aprilie 2023, a scazut, pe ansamblu, cu 1,9%.
 
 
In primele 4 luni ale acestui an, comparativ cu perioada corespunzatoare din 2023, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, a scazut, pe ansamblu, cu 0,9%, ca urmare a scaderilor inregistrate la cifra de afaceri din activitatile de transporturi (-7%), comunicatii si la alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (-2,7%), fiecare. Cresteri au inregistrat activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+8,1%), dar si cele de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+7%). In acelasi interval, ca serie ajustata, indicatorul a scazut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,7%.
 
 
***
Cifra de afaceri neta (exclusiv TVA) se calculeaza prin insumarea veniturilor facturate rezultate din vanzari de bunuri, vanzari de marfuri, executarea de lucrari si prestarea de servicii, mai putin rabaturile, remizele si alte reduceri acordate clientilor. Nu sunt incluse in cifra de afaceri: valoarea ambalajelor restituite dupa livrare; accizele; subventiile primite de la autoritatile publice sau institutii ale UE; vanzarea propriilor terenuri si a activelor fixe; rabaturile, remizele si alte reduceri acordate clientilor. 
Indicii productiei din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor sunt indici de tip Laspeyres si sunt calculati din cifra de afaceri, in conditii metodologice si de preturi comparabile. Pentru exprimarea valorilor din perioada curenta in preturile perioadei de referinta se utilizeaza indici de pret deflatori. Primii indici obtinuti sunt la nivel de diviziune/ grupa CAEN Rev.2, apoi prin agregari succesive se obtin indici la niveluri agregate.
Ponderile utilizate la agregare sunt calculate pe baza valorii adaugate brute la costul factorilor conform rezultatelor Anchetei Structurale in Intreprinderi din anul de referinta (2021).
 
 
La indicatorul "alte servicii furnizate in principal intreprinderilor" sunt incluse activitati de editare, juridice si de contabilitate, consultanta in management, arhitecura si inginerie, testari si analiza tehnica, publicitate si studiere a pietei, alte activitati profesionale, stiintifice si tehnice; servicii privind forta de munca, activitati de investigatie si protectie, peisagistica si servicii pentru cladiri; secretariat, servicii suport, tranzactii imobiliare, activitati de inchiriere si leasing.
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
CDS
Acvatot 2019
EDIT-Structural
SSAB
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
rigips
viarom
siniat
Arduro
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
ness project
concelex
SIGM
konsent
quadratum
leviatan
Ubitech
noark

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander