Agenda Constructiilor
Duminica, 17 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Actualitatea interna - MDRAP: Anexa regulamentului privind receptia constructiilor va fi modificata
MDRAP: Anexa regulamentului privind receptia constructiilor va fi modificata
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 20 Sep 2018 07:43
Oficialii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) au definitivat recent un proiect de Hotarare a Guvernului (HG) privind modificarea Anexei la HG nr 273/1994 pentru aprobarea regulamentului privind receptia constructiilor, cu modificarile si completarile ulterioare. „In temeiul art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice aduce la cunostinta publicului textul proiectului de act normativ mentionat anterior si care a fost publicat pe portalul ministerului de resort la data de 13 septembrie 2018. Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii publice pot fi transmise pe adresa Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Bd. Libertatii nr. 16, Latura Nord, sector 5, Bucuresti, la adresa de e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la numarul de fax 0372-114.569 in termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anuntului”, informeaza legiuitorul. In acelasi timp, Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC), organism ce reuneste Patronatul Societatilor din Constructii (PSC) si Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT), informeaza la randul sau pe cei interesati ca acest proiect se afla in dezbatere publica si solicita ca opiniile despre noile modificari sa fie transmise la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
Potrivit notei de fundamentare ce insoteste proiectul de act normativ, in scopul reglementarii stricte a procesului de receptie a constructiilor, precum si pentru sporirea responsabilitatii investitorilor, a executantilor si a altor persoane fizice si juridice implicate in procesul de receptie, prin noua HG supusa dezbaterii publice sunt vizate diverse modificari necesare privind receptia constructiilor.
Astfel, se urmareste eliminarea termenului de receptie partiala din cadrul regulamentului de receptie in vigoare. Potrivit art. 4 din anexa la prezentul act normativ, receptia la terminarea lucrarilor si, respectiv, receptia finala pot fi realizate si pentru parti/obiecte/sectoare din/de constructie, daca acestea sunt distincte/independente din punct de vedere fizic si functional. In cadrul acestui articol se prezinta clar conditiile cumulative ce trebuie indeplinite pentru a se efectua receptia pe parti/obiecte/tronsoane din cadrul unei obiectiv de investitie. In plus, prin modificarea art. 2 din anexa la prezentul act normativ se elimina neconcordantele privind receptia instalatiilor aferente unei constructii, in contextul alin. (2) al art. 2 din Legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, republicata cu modificarile ulterioare. Prin prevederile art. 10 din prezentul act normativ se elimina obligatia investitorului de a transmite in termen de 5 zile Inspectoratului de Stat in Constructii referatele proiectantului si dirigintelui de santier. Modificarea nu va influenta procesul de receptie sau calitatea lucrarilor supuse receptiei, deoarece aceste documente vor fi supuse verificarii de catre comisia de receptie la terminarea lucrarilor. Modificarile art. 11 din prezentul act normativ s-au efectuat la solicitarea Ministerului Transporturilor, avand in vedere complexitatea obiectivelor de investitii implementate de acest minister. Prin modificarea efectuata se lasa la latitudinea investitorului numarul de specialisti ce vor fi nominalizati in cadrul comisiei de receptie, in functie de categoria de importanta, complexitatea si specificul lucrarilor supuse procesului de receptie. Pentru a consulta si celelalte modificari, poate fi consultata forma integrala a proiectului de HG, cu nota de fundamentare, regulament si anexe: click aici!
 
COVID-19ALLPLANelmas_1octVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
hilti
rigips
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere