Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Actualitatea interna - MEAT a publicat varianta finala a Ghidului de finantare a programului ConstructPlus
MEAT a publicat varianta finala a Ghidului de finantare a programului ConstructPlus
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 04 Ian 2024 14:54
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT) a elaborat forma finala a Ghidului solicitantului pentru aprobarea si finantarea Programului national pentru dezvoltarea productiei interne de produse si materiale de constructii - "ConstructPlus". In continuare, documentul va intra in procesul interinstitutional de aprobare. Ghidul solicitantului prezinta obiectivul programului, sectoarele de activitate eligibile, precum si pasii de urmat pentru depunerea documentelor si obtinerea finantarii.
Programul national pentru dezvoltarea productiei interne de produse si materiale de constructii este o schema de ajutor multianuala, desfasurata pe o durata de 4 ani si cu un buget anual alocat de pana la aproape 150 de milioane de euro.
Scopul programului "ConstructPlus" este de a reducere deficitul comercial provenit din importul de materiale de constructii, de a stimula investitiile in judetele mai putin dezvoltate si de a creste productia interna de produse si materiale de constructii prin acordarea de granturi pentru realizarea de investitii initiale sau pentru o investitie initiala pentru o noua activitate economica intr-unul dintre sectoarele economice eligibile.
Schema de ajutor de stat este instituita pentru perioada de implementare 2023-2026, iar bugetul total alocat Programului este echivalentul in lei al sumei de 596 milioane de euro pentru toata perioada de implementare, defalcat in credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finantare pentru perioada 2023-2026 si credite bugetare pentru plata ajutorului de stat pentru perioada 2024-2029.
De finantare pot beneficia intreprinderile nou-infiintate sau in activitate, atat IMM-uri cat si companii mari, cu personalitate juridica, inregistrate in scop fiscal in baza Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Documentul final, disponibil mai jos, va urma toti pasii procedurali pentru obtinerea avizelor interinstitutionale si va fi inclus pe ordinea de zi in sedinta de Guvern pentru a obtine aprobarea Executivului.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
SSAB
SIGM
rigips
Ubitech
viarom
concelex
ness project
Acvatot 2019
noark
CONCEPT STRUCTURE
CDS
EDIT-Structural
konsent
leviatan
quadratum
MAKITA
siniat
theda mar
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
BogArt

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander