Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - BCG: Veniturile globale din plati vor ajunge la 2.200 miliarde USD pana in 2027
BCG: Veniturile globale din plati vor ajunge la 2.200 miliarde USD pana in 2027
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 28 Sep 2023 13:21
In ciuda pandemiei globale, a socurilor in lantul de aprovizionare care au urmat si a tensiunilor geopolitice in crestere, veniturile din industria platilor au crescut cu o medie de 8,3% intre 2017 si 2022, ajungand la 1,6 trilioane de dolari. Cu toate acestea, cresterea urmeaza sa incetineasca, arata un nou studiu realizat de Boston Consulting Group (BCG) si lansar de curand, intitulat "Raportul Global privind Platile 2023".
Analiza BCG privind industria globala a platilor, aflata la cea de-a 21-a editie, estimeaza o incetinire a cresterilor veniturilor fata de nivelurile actuale, la o rata de crestere anuala compusa (CAGR) de 6,2% pana in 2027, ajungand astfel la venituri de 2,2 trilioane de dolari la nivel global. Raportul ofera o perspectiva cuprinzatoare asupra pietei si examineaza provocarile cu care se confrunta institutiile acceptatoare, emitentii, precum si furnizorii de infrastructura pentru plati.
"Acesta este momentul adevarului pentru toti cei implicati in industria platilor, de la acceptatori, la emitenti si furnizorii de infrastructura pentru plati", a declarat Yann Sénant, liderul segmentului de plati si fintech al BCG si coautor al raportului. "Ne aflam la inceputul unei revolutii conduse de inteligenta artificiala pentru industria platilor, cu potentialul de a transforma experienta clientilor si de a oferi produse care raspund mai bine nevoilor lor, servicii mai calitative, cat si de a imbunatati profitabilitatea."
Cresterea din ultimii cinci ani a industriei globale a platilor a fost impulsionata de trecerea de la numerar la plati electronice, o crestere a veniturilor non-tranzactionale, adoptarea accelerata a comertului digital si extinderea puternica a infrastructurii moderne pentru plati.
Conform raportului, veniturile legate de tranzactii vor creste cu 7,1% pana in 2027, o scadere de 1,9% in comparatie cu ultimii cinci ani, datorita unei schimbari in mixul de plati, veniturile din platile digitale intre conturi ale consumatorilor fiind asteptate sa depaseasca platile cu cardul pana in 2027. Intre 2022 si 2027, veniturile din alte surse decat tranzactiile vor creste cu 5,7%, mult sub CAGR-ul de 7,9% din ultimii cinci ani.
Companiile din industria platilor se confrunta cu o serie de provocari care vor pune la incercare chiar si pe cele mai experimentate dintre ele, printre acestea numerandu-se: cresterea puternica a platilor in timp real si a serviciilor cu valoare adaugata si comoditizarea serviciilor de procesare a platilor. Un alt factor disruptiv reprezinta intrarea constanta de noi jucatori in piata, care se adauga la cele peste 5.000 de fintech-uri care activeaza in acest moment in sectorul platilor la nivel global, insumand aproximativ 100 de miliarde de dolari din veniturile totale ale industriei. Raportul BCG estimeaza ca aceste companii vor continua sa puna presiune din perspectiva competitiei, generand venituri totale de pana la 520 de miliarde de dolari pana in 2030.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
ness project
concelex
leviatan
siniat
rigips
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
MAKITA
noark
quadratum
theda mar
viarom
CDS
strabag nivel 1
Acvatot 2019
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander