Agenda Constructiilor
Sambata, 01 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - Reff & Asociatii | Deloitte Legal a asistat ROCA Investments in vanzarea Frigotehnica
Reff & Asociatii | Deloitte Legal a asistat ROCA Investments in vanzarea Frigotehnica
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de AG&F 06 Dec 2021 11:34
Reff & Asociatii | Deloitte Legal a asistat ROCA Investments si compania Emerging Europe Refrigeration & Services (EERS) in vanzarea Frigotehnica, lider national in productia de solutii de refrigerare, catre VINCI Energies, parte a grupului VINCI, lider mondial in concesiuni, constructii si energie. Tranzactia a fost semnata in luna iulie si finalizata pe 26 noiembrie 2021, dupa ce a primit aprobarea Consiliului Concurentei.
„Aceasta tranzactie a presupus un grad de complexitate extrem de ridicat. Pe de o parte, pentru vanzator, ROCA Investments, acesta a fost primul exit, astfel incat miza era foarte ridicata. Pe de alta parte, cumparatorul, VINCI Energies, este parte a unui grup care opereaza in peste 120 de tari si are peste 220.000 de angajati, motiv pentru care standardele trebuiau sa fie cele mai inalte. Nu in ultimul rand, compania Frigotehnica este cel mai mare jucator independent pe piata serviciilor de refrigerare din estul Europei, ceea ce a dat anvergura regionala. O asemenea tranzactie avea nevoie de consultanta la cel mai inalt nivel, iar Reff & Asociatii | Deloitte Legal ne-au oferit exact asta. Din acest motiv ne onoreaza sa-i consideram partenerii, si nu doar avocatii nostri in acest proces”, a spus Ionut Bindea, Investment Manager la ROCA Investments.
„Suntem incantati ca am finalizat cu succes acest proces complex si solicitant, atat din punctul de vedere al volumului de munca, cat si al presiunii timpului. Satisfactia finalizarii tranzactiei este cu atat mai mare cu cat ea reprezinta pentru ROCA Investments primul sau exit, Frigotehnica, lider in industria frigului pe plan national si regional, numarandu-se printre investitiile initiale ale ROCA in anul 2018. Dorim sa felicitam si sa multumim pe aceasta cale intregii echipe Reff & Asociatii, care ne-a asistat de-a lungul acestui proces dinamic, pentru colaborarea si implicarea exemplara de care a dat dovada, si care a jucat un rol determinant in incheierea tranzactiei cu succes”, a declarat Marina Nita, Legal Advisor la ROCA Investments.
Echipa a asistat actionarii pe tot parcursul procesului
Echipa Reff & Asociatii | Deloitte Legal a asistat actionarii Frigotehnica, ROCA Investments si EERS, pe parcursul procesului de due diligence derulat de cumparator, in pregatirea si revizuirea intregii documentatii de vanzare, in procesul de negociere, inclusiv la semnarea contractului de vanzare, precum si la indeplinirea conditiilor suspensive si finalizarea tranzactiei.
„Aceasta tranzactie este complexa din perspectiva faptului ca procesul de vanzare a fost competitiv, cu un calendar intens, documentatia tranzactiei fiind negociata si finalizata in doar trei saptamani. Ne-am bucurat de o colaborare foarte stransa cu echipa clientului nostru, care s-a implicat in aspectele comerciale, financiare si juridice ale tranzactiei, contribuind astfel la succesul proiectului in termenul si in parametrii stabiliti”, a declarat Georgiana Singurel, Partener la Reff & Asociatii | Deloitte Legal si liderul practicii de drept societar si fuziuni si achizitii.
Echipa Reff & Asociatii | Deloitte Legal implicata in proiect a fost condusa de Georgiana Singurel, Partener, si a fost alcatuita din Diana Fejer, Senior Managing Associate, Ilinca Iliescu, Senior Associate, Iulian Maier, Senior Associate, Alexandru Ulici, Associate, si Anca Olar, Associate, care au intocmit si negociat documentatia tranzactiei si au asistat in faza de implementare, Ovidiu Balaceanu, Senior Managing Associate, si Calin Cosma, Associate, care s-au ocupat de aspectele ce tin de conformitate, autorizatii si permise necesare in cadrul procesului de due diligence si al negocierilor, Andrea Grigoras, Managing Associate, si Mihnea Radu, Associate, care au asigurat partea de asistenta pe aspectele de dreptul concurentei.
 
man and machineVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CELCO 2020
leviatan
leviatan
Ubitech
strabag nivel 1
CDS
Acvatot 2019
rigips
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
BALTIC
FRONTALE
viarom
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
BMI_Icopal

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023