Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - 3 Logistic Parks dezvolta un campus sustenabil de centre de date in Germania
3 Logistic Parks dezvolta un campus sustenabil de centre de date in Germania
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 21 Iul 2022 12:35
P3 Logistic Parks, un dezvoltator de top si proprietar pe termen lung de proprietati logistice in Europa, a preluat fostele magazii Grosauheim din Hanau de la Bundesanstalt für Immobilienaufgaben (Institutul pentru Imobiliare Federale). P3 va dezvolta un campus de centre de date la scara larga, P3 Datacenter Hanau, pe o suprafata de 250.000 m². Protectia climatica si eficienta energetica joaca un rol central in proiectarea noului amplasament. Campusul va fi construit si operat in mod durabil si va fi alimentat cu energie electrica 100% verde.
Constructia campusului va avea loc in mai multe etape, cel putin opt module de centre de date urmand a fi ridicate in urmatorii zece ani pe o suprafata construita de aproximativ 200.000 de metri patrati. Proiectul reprezinta o dezvoltare de tip brownfield, ceea ce inseamna ca P3 va decontamina spatiul, care a fost abandonat din anul 2008, va efectua procesul de dezmembrare totala a constructiei, va recicla stocul existent si va folosi materialele pentru lucrari la fundatie.
Capacitatea planificata la nivelul intregului campus este de 180 de megawati. Pentru o functionare durabila, P3 a stabilit o serie de obiective de sustenabilitate cu autoritatile orasului Hanau si s-a angajat sa le implementeze. Acestea includ faptul ca P3 Datacenter va fi complet alimentat cu energie electrica din surse regenerabile, odata cu punerea in functiune a primului modul. In plus, o atentie deosebita va fi acordata eficientei energetice, echilibrarii si reducerii emisiilor de CO2. In acest sens, datele corespunzatoare vor fi comunicate anual catre oras si consumul tuturor resurselor va fi monitorizat printr-un sistem de management al energiei.
Pentru a proteja flora si fauna locala, P3 va implementa masuri de protectie a speciilor. Acestea includ stabilirea unor zone de compensare si de relocare a animalelor care au nevoie de protectie. In plus, va crea alte habitate adecvate, cum ar fi turnuri pentru pasari si adaposturi pentru lilieci si va ecologiza zona in care va fi dezvoltat proiectul.
Soenke Kewitz, Managing Director P3 Logistic Parks Germania, spune: „Boom-ul comertului electronic si adoptarea modului de lucru de la distanta sunt o dovada a importantei tot mai mari a centrelor de date pentru noi toti. Fara acestea, digitalizarea avansata nu este posibila, iar necesitatea de a raspunde acestei cerinte printr-o alternativa ecologica este enorma. Suntem foarte incantati sa putem dezvolta o astfel de solutie de viitor printr-o cooperare intre P3 Datacenter Hanau si autoritatile locale.”
Claus Kaminsky, primarul orasului Hanau, spune: „Transformarea fostelor magazii Grosauheim intr-un campus de centre de date foarte mare raportat la standardele internationale, reprezinta pentru noi elementul esential in implementarea strategiei noastre privind centrele de date. Dezvoltarea in comun si asumarea obligatorie a unor obiective de sustenabilitate, dincolo de nivelul general acceptat - de exemplu, jumatate din energie va fi alimentata din surse regenerabile locale - a fost deosebit de importanta pentru noi, avand in vedere amploarea finala a constructiei."
Campusul prevede si constructia unei centrale termice si electrice de catre Gemeinschaftskraftwerk Hanau GmbH und Co. KG. Acest lucru va asigura furnizarea de incalzire in mod ecologic pentru orasul Hanau incepand cu anul 2024, dupa expirarea contractului cu centrala electrica Staudinger. Proiectul va cuprinde si constructia unei statii de transformare de catre operatorul local de retea Hanau Netz GmbH.
Semir Selcukoglu, Manager al P3 Logistic Parks Datacenter, spune: „Proiectul nostru din Hanau va reprezenta unul dintre cele mai mari campusuri de centre de date din Europa. Intrebarea pe care ne-am adresat-o in acest timp a fost: cum putem alinia nevoile unui centru de date la scara larga cu provocarile schimbarilor climatice? Sunt deosebit de mandru ca in dialogul nostru cu autoritatile locale din orasul Hanau am gasit o solutie inovatoare. Astept in continuare, cu nerabdare, dezvoltarea proiectului, care echivaleaza cu suprafata a 35 de terenuri de fotbal, ce va fi alimentat in intregime cu energie electrica verde. In plus, proiectul nu va avea un impact negativ asupra echilibrului funciar al zonei Rin-Main, fiind o zona deja exploatata, folosita anterior in scopuri militare."
Claus Niebelschuetz, Manager de vanzari la Institutul pentru Imobiliare Federale, comenteaza: „Construirea centrului de date P3 Hanau pe locul fostelor magazii Grosauheim este rezultatul unei colaborari dintre P3 Logistic Parks, Institutul pentru Imobiliare Federale si orasul Hanau si, in acelasi timp, reprezinta un alt pas important in procesul de conversie din oras, in care fostele proprietati americane sunt folosite ulterior in scopuri civile, cu utilitate in viitor.”
Dezvoltarea campusului centrului de date este speculativa. Conceptul este proiectat pentru a fi utilizat de operatorii de centre de date in calitate de chiriasi. Orasul Hanau este o locatie deosebit de atractiva datorita proximitatii cu hub-ul DE-CIX din Frankfurt.
P3 a fost sprijinit in procesul de intermediere a proprietatii de catre consultantul international imobiliar CBRE, divizia A&T Industrial & Logistics, condusa de Rainer Koepke, si a fost consiliat juridic cu privire la achizitie de catre firma de avocatura Noerr, condusa de Dr. Alexander Janecke si Dr. Tim Behrens.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BMI_Icopal
CELCO 2020
FRONTALE
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
strabag nivel 1
Ubitech
viarom
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
leviatan
rigips
hilti

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere