Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - AECOM si Bechtel au incheiat deja primele parteneriate pentru reconstructia Ucrainei
AECOM si Bechtel au incheiat deja primele parteneriate pentru reconstructia Ucrainei
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 03 Iul 2023 06:17
Companiile nord-americane AECOM si Bechtel, specializate in proiectare si consultanta, respectiv constructii, au anuntat incheierea de parteneriate cu guvernul ucrainean pentru startul reconstructiei tarii. 
AECOM lider mondial in domeniul consultantei in domeniul infrastructurii, a semnat un Memorandum de Intelegere cu Ministerul pentru Comunitati, Teritorii si Dezvoltare a Infrastructurii din Ucraina, prin care va oferi sprijin consultativ pentru gestionarea infrastructurii si a programelor si a ajuta Ucraina sa-si atinga obiectivele de reconstructie.
"Reconstructia Ucrainei este una dintre cele mai mari prioritati umanitare si de infrastructura ale lumii si suntem onorati sa colaboram cu viceprim-ministrul Kubrakov si guvernul ucrainean pentru a contribui la efortul de a-si indeplini cu succes ambitiile de redresare pe termen lung. Prin angajamentul timpuriu, o abordare programatica cuprinzatoare si colaborarea globala intre guverne si sectorul privat, putem lucra pentru a restaura si moderniza infrastructura Ucrainei", a declarat Troy Rudd, CEO la AECOM.
Conform intelegerii, AECOM va asista autoritatile din Ucraina in conceperea si stabilirea unei abordari generale de management al programului de reconstructie. Expertiza tehnica in managementul programelor a consultantului va ajuta la livrarea eficienta a unei game largi de proiecte de reconstructie interdependente. Compania va oferi, de asemenea, sprijin consultativ in domeniul infrastructurii, cu scopul de a crea oportunitati pentru investitorii publici si privati de a participa la reconstructia viitoare a infrastructurii Ucrainei.
In plus, AECOM a anuntat ca a semnat un memorandum de cooperare cu Agentia de Stat pentru Restaurarea si Dezvoltarea Infrastructurii din Ucraina, organizatia responsabila de implementarea proiectelor de reconstructie, pentru a avansa estimarea preliminara a costurilor integrate si alt sprijin ingineresc pentru multe dintre proiectele de infrastructura complexe si critice ale tarii. Scopul acestui memorandum include activitati cheie pentru a ajuta Ucraina sa treaca la standarde internationale de estimare a costurilor, sa stabileasca practici de achizitii si sa furnizeze servicii integrate de inginerie de consultanta.
 
Bechtel va reconstrui principalele coridoare de transport si barajul Kakhovka
Agentia de Stat pentru Restaurarea si Dezvoltarea Infrastructurii din Ucraina a semnat si cu compania nord-americana de constructii Bechtel un Memorandum de Intelegere, prin care cele doua entitati vor lucra impreuna la dezvoltarea unui program national care sa acorde prioritate coridoarelor cheie de infrastructura si proiectelor distruse in timpul agresiunii militare a Rusiei. Acordul a fost semnat de ambele parti la Conferinta pentru Recuperarea Ucrainei de la Londra.
"Cooperarea Ucrainei cu o companie americana globala in planificarea, dezvoltarea, proiectarea si implementarea solutiilor de inginerie si constructii va avea un impact pozitiv asupra implementarii proiectelor complexe in timpul reconstructiei Ucrainei. Agentia de Reconstructie si Bechtel nu se vor consulta doar cu privire la implementarea proiectelor cheie de infrastructura in Ucraina, ci vor oferi si sprijin tehnic si programatic ca parte a reconstructiei nationale", a declarat Mustafa Nayyem, seful Agentiei de Stat pentru Restaurarea si Dezvoltarea Infrastructurii din Ucraina.
Cooperarea dintre cele doua parti va include implementarea de proiecte de refacere a infrastructurii critice, inclusiv barajul Kakhovka, elaborarea unui masterplan si furnizarea de servicii tehnice pentru principalele coridoare de logistica si transport, precum si identificarea surselor potentiale de finantare pentru proiectele de reconstructie, inclusiv investitiile din sectorul privat.
"Bechtel este de multa vreme un partener de incredere pentru Ucraina. Bazandu-ne pe experienta noastra trecuta, suntem recunoscatori sa sprijinim reconstructia infrastructurii esentiale pentru redresarea Ucrainei", a precizat Justin Siberell, presedintele regional al Bechtel pentru Europa. 
Potrivit datelor Bechtel, grupul de constructii are o istorie indelungata de parteneriat cu Ucraina, sprijinind diverse proiecte si programe. Din 1998 pana in 2019, Bechtel a jucat un rol semnificativ in proiectul Chernobyl Shelter Fund, conducand proiectarea noii structuri Safe Confinement pentru a inchide unitatea avariata, pastrand materialul radioactiv continut timp de cel putin 100 de ani.
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
rigips
strabag nivel 1
viarom
CDS
SIGM
Acvatot 2019
siniat
leviatan
MAKITA
SSAB
BogArt
Ubitech
EDIT-Structural
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
noark
Arduro
ness project
concelex
konsent
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander