Agenda Constructiilor
Miercuri, 26 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - AKTOR va pune bazele unei companii de sine statatoare in Romania, din 2025
AKTOR va pune bazele unei companii de sine statatoare in Romania, din 2025
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 17 Iun 2024 15:39
Grupul elen Intrakat, ce a preluat compania de constructii Aktor in urma cu aproape 8 luni, va incepe un proces complex de restructurare a acesteia, in luna noiembrie 2024. Unul dintre obiective este ca, pana la finalul anului 2025, Aktor sa detina in Romania o companie de sine statatoare, cu echipamente si angajati proprii, si care sa puna bazele dezvoltarii ulterioare a intregului grup Intrakat in Romania. Sunt vizate trei sectoare majore de activitate, pe langa constructia de proiecte majore de infrastructura rutiera si de cai ferate urmand a fi contractate proiecte de concesiune si pe segmentul de energie regenerabila.
"Vom pune bazele unei companii Aktor in Romania, care va fi o companie locala, activa pe segmentele de infrastructura, concesiuni si energie. Vom investi in deschiderea unui sediu, in achizitia de utilaje si echipamente, si ne dorim sa avem si cariere proprii in exploatare, pentru a ne asigura necesarul de materii prime, dar si pentru a ne mentine un avantaj competitiv si a ne consolida pozitia in tara. Vor fi investitii semnificative. Procesul de restructurare va incepe in luna noiembrie a acestui an", a declarat Alexandros Exarchou, presedintele si directorul executiv al Aktor (foto sus).
In prezent, Aktor detine, la nivel national, un portofoliu in valoare de 1,2 miliarde euro, pe care isi propune sa-l dubleze in urmatorii doi ani, prin participarea la achizitii si contractarea de noi proiecte.
Cele doua proiecte majore ale companiei in Romania, constructia Autostrazii A0 Sud Bucuresti Lot 3 si a liniei de cale ferata Brasov - Simeria, sectiunea Brasov - Sighisoara, subsectiunea 2 Apata - Cata, inainteaza cu rapiditate. Adonis Kyriakos, director general Aktor Romania (foto dreapta), a subliniat, inca o data, ca Lotul 3 de pe A0 va fi dat in functiune la inceputul toamnei, in timp ce pe subsectiunea 2 a CF Apata-Cata vor fi functionale in curand inca doua TBM-uri, care acum sunt in etapa de asamblare si se vor alatura celorlalte doua, Eleni si Varvara, sa strapunga muntele din partea opusa. Potrivit managerului, cele doua tuneluri vor fi definitivate in 2026, iar intregul proiect, cel mai probabil, in 2027.
 
Afaceri anuale de peste un miliard de lei, in Romania
In prezent, Aktor raporteaza afacerile din Romania prin intermediul Aktor Societate Tehnica Anonima (Aktor SA) - Grecia - Sucursala Bucuresti, Romania - Sediu Permanent Desemnat. Potrivit datelor publice, in 2023, Aktor a realizat o cifra de afaceri de 1,06 miliarde lei (214 milioane de euro), mai mult decat dublu (+133%) fata de nivelul de 456,5 milioane de lei realizat in 2022. De asemenea, in 2023 sucursala a realizat un profit net de 50,34 milioane de lei, revenind de la o pierdere masiva, de 255,2 milioane de lei in 2022. La finalul anului 2023, Aktor SA avea 577 de angajati, potrivit raportarii la Ministerul Finantelor.
"Intentionam sa investim masiv in Romania, inclusiv in sectorul energetic, si sa contribuim la dezvoltarea unei piete PPP aici. Acest lucru se va intampla, cu siguranta, in momentul in care nu vor mai fi disponibile fonduri europene masive, precum cele din prezent, iar PPP va reprezenta o cale sigura pentru constructia de proiecte in timp si fara riscuri si probleme financiare", a precizat Alexandros Exarchou. 
 
 
Aktor Construction este membra a grupului Intrakat, un lider al industriei in sectoarele Greciei de constructii, infrastructura, concesiuni/ parteneriate public-private (PPP), surse regenerabile de energie (SRE), stocare de energie, dezvoltare imobiliara, proiecte de mediu si tehnologii digitale, cu o prezenta semnificativa in Europa de Sud-Est. Fondata in 1987, Intrakat este listata la Bursa de Valori din Atena din 2001. Compania are un portofoliu de proiecte de peste 5 miliarde euro si afaceri anuale de un miliard de euro, precum si prezenta internationala pe pietele din Romania, Bulgaria, Serbia, Albania, Qatar, Columbia, Doha si Cipru. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
CDS
strabag nivel 1
MAKITA
leviatan
concelex
Acvatot 2019
BogArt
quadratum
Ubitech
ness project
noark
rigips
viarom
konsent
CONCEPT STRUCTURE
siniat
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander