Agenda Constructiilor
Sambata, 15 August 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Classic Dome a incheiat contracte de 45 milioane de euro
Classic Dome a incheiat contracte de 45 milioane de euro
Antreprenori & Dezvoltatori 30 Apr 2008 03:00

Razvan Neagu (31 de ani)
Functie/firma: director executiv al Classic Dome;
Experienta profesionala: 9 ani in domeniul constructiilor industriale si de retail;
Studii: Facultatea de Constructii, din Bucuresti;
Hobby-uri: baschet, motociclism.

Classic Dome, firma infiintata in anul 1993, este activa in domeniul constructiilor industriale si de retail, avand un numar de 600 de angajati. Firma are implementat sistemul de management integrat al calitatii si in curs de acreditare pe cele de mediu si de sanatate si securitate ocupationala.

- Ce prevede strategia pentru dezvoltarea companiei?
- Strategia pentru dezvoltarea firmei in 2008 vizeaza doua directii importante: realizarea obiectivelor contractate si dezvoltarea unor proiecte proprii. Desi suntem la inceput de an, am incheiat deja contracte in valoare de peste 45 milioane de euro. Avem in plan executia unui spatiu de productie si depozitare propriu si a unui imobil de locuinte pentru angajati. Deocamdata, ambele investitii se afla in stadiul de proiect, valoarea estimata a fiecarui obiectiv mentionat fiind apreciata la 3 - 4 milioane de euro.

- Precizati rezultatele financiare si dificultatile cu care va confruntati.
 - In 2007 am inregistrat o cifra de afaceri de circa 24 milioane de euro, in crestere cu 40% comparativ cu 2006. Pentru 2008, avand in vedere proiectele in care ne-am angajat, estimam o majorare a veniturilor de pana la 60 milioane de euro. Problema majora pe care o intampinam este constituita de lipsa fortei de munca. Volumul lucrarilor creste in fiecare an, iar baza de recrutare este constanta sau chiar in scadere. 

- Mentionati investitiile realizate.
- In 2007 am achizitionat sediul central al firmei, situat pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti (desfasurat pe o arie de 1.600 mp, la care se adauga terenul aferent), in care ne-am mutat in ianuarie 2007. De asemenea, am inchiriat, in totalitate, o cladire pentru un al doilea sediu (cu o arie de 2.500 mp), situat pe strada Samuil Vulcan, din Capitala. Totodata, s-au alocat fonduri pentru cumpararea de utilaje performante. 

 - Caracterizati starea concurentiala.
- Domeniul constructiilor este foarte dezvoltat. Se observa totusi (in special pe piata ansamblurilor rezidentiale) o «filtrare» a companiilor, in sensul ca se contureza succesul anumitor firme care tin pasul cu normele comunitare recomandate privind mediul, securitatea si calitatea. Noile standarde impuse odata cu aderarea la UE nu ne afecteaza, deoarece suntem familiarizati cu exigentele recomandate, mai ales ca beneficiarii nostri sunt, in proportie de 90%, straini. In ceea ce priveste avantajele oferite de integrarea in spatiul comunitar, putem mentiona implementarea unui cadru legislativ corect si eficient. Totodata, apreciem ca investitorii vor aloca mai usor fonduri pentru dezvoltarea de obiective pe piata autohtona, deoarece au o mai mare incredere in colaborari, ceea ce duce la obtinerea unor bune rezultate.

- Care sunt proiectele pe care intentionati sa le dezvoltati?
- Activand, in special, pe piata de retail si a constructiilor industriale (care este in plina ascensiune), mai putin a celor civile, suntem implicati in proiecte precum realizarea unui spatiu pentru depozitare (a carui valoare depaseste 40 milioane de euro) si modernizarea fabricii de ciment de la Fieni, prin montarea unui rezervor cu un diametru de 80 m (vom realiza partea de infrastructura si inchideri - servicii in valoare de circa un milion de euro). Totodata, vom incepe lucrarile pentru un ansamblu rezidential in Mangalia (care va include 3.000 de locuinte). Mai avem in curs de desfasurare lucrari pentru executia inchiderilor unui depozit Billa si a mall-ului Liberty Center (din Bucuresti), al carui beneficiar este societatea Mivan Kier, din localitate. De asemenea, in calitate de antreprenor general, realizam lucrarile de executie a Depozitului Daewoo Mangalia, in valoare de peste 5 milioane de euro. Proiectul include o hala de sablare - vopsitorie si alte doua hale de lacatuserie. Pentru informatii suplimentare, www.classicdome.ro

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimAUTODESKVideoConfAC-iulCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
hilti
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere