Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CONTINENTAL Sibiu aniverseaza 20 de ani si investeste 45 milioane euro in extindere
CONTINENTAL Sibiu aniverseaza 20 de ani si investeste 45 milioane euro in extindere
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 21 Iun 2024 12:43
Continental sarbatoreste anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la 1 la 70 de linii de productie, de la 500 de mii la un volum de productie de peste 40 de milioane de unitati electronice de control pe an si 1 miliard de euro vanzari, de la 1 la 3 cladiri de cercetare si dezvoltare, sunt doar cateva dintre reperele cheie evidentiate in evenimentul aniversar care a avut loc recent la sediul Continental Sibiu in prezenta autoritatilor locale, partenerilor de afaceri, institutilor de invatamant, precum si a liderilor globali si locali ai Continental.
"De-a lungul acestei calatorii de 2 decenii, #PeopleOfContinentalSibiu, dar si partenerii nostri, au contribuit la cresterea continua a echipei noastre, la extinderea activitatii, la consolidarea competentelor si la construirea increderii necesare pentru a creste si pe viitor. Aniversarea noastra de 20 de ani in 2024 ne intareste viziunea de a face si de a pastra Continental Sibiu – locul in care sa fii - pentru oameni, afaceri si comunitate - acum si in viitor”, declara Sonok Rivetto, Director General al Continental Sibiu.
 
Investitii noi
Compania a marcat oficial inceperea lucrarilor la noul modul de productie – cel de-al 7-lea, cu o investitie planificata de peste 45 de milioane de euro. O parte din investitie va fi acoperita din fonduri de stat alocate pentru stimularea investitiilor cu impact major in economia romaneasca.
Modulul 7 va avea o suprafata de peste 15000 m². Din aceasta suprafata, 6500 m² sunt alocati zonei de productie, iar restul este aferent zonei de logistica, zonei de birouri, precum si a altor spatii aditionale, toate dotate cu echipamentele necesare. Extinderea vine si cu un nou corp pentru cantina locatiei. Finalizarea noului modul de productie este planificata pentru sfarsitul anului viitor. Inceperea productiei, in primavara anului 2026.
Serviciile de consultanta si management de proiect sunt asigurate de compania Optim Project Management.
In cadrul noului modul, ingineri, tehnicieni si operatori, vor lucra impreuna la productia de sisteme inteligente de conducere autonoma, sisteme de conectivitate si alte solutii de mobilitate pentru clienti automotive cheie din intreaga lume, totul intr-o fabrica moderna, cu tehnologii de ultima ora si procese smart ale industriei 4.0.
 
 
Un oras pentru oras - 20 de ani, 20 de fapte bune
Parteneriatele cu mediul educational si formarea talentelor au un rol esential la Continental Sibiu. In ceea ce priveste universitatile, compania este implicata activ in parteneriatele strategice cu Universitatea “Lucian Blaga“ din Sibiu, Universitatea din Craiova, precum si in colaborari de impact cu universitatile din Cluj-Napoca, Targu Mures, Alba Iulia si Pitesti. Totodata, cu peste 150 de elevi care invata in prezent in clasele Continental, in cadrul Liceului Tehnologic "Independenta", al Colegiului Tehnic Energetic, al Liceului Tehnologic "Avram Iancu", Continental Sibiu continua povestea de succes a invatamantului dual din judet.
Mai mult, implicarea in comunitate a fost intotdeauna o prioritate pentru companie: "La Continental Sibiu, simtim de multe ori ca suntem un oras in oras, dar si mai important pentru oras, fiind prezenti la cele mai importante evenimente din oras, sustinand diverse proiecte de responsabilitate sociala sau venind cu noi initiative in aceasta directie. Cu ocazia aniversarii a 20 de ani, lansam si un program prin care incercam sa dam inapoi comunitatii tot ceea ce am primit ca sprijin in ultimii ani. Programul de CSR se numeste "20 de ani, 20 de fapte bune" si cuprinde 20 de initiative sociale, de mediu, de sanatate sau culturale prin care sustinem ONG-urile locale, institutiile si intreaga comunitate din care facem parte", spune Lacramioara Daraban, Head of Human Relations la Continental Sibiu.
 
 
Cariere de 20 ani
Alaturi de companie, exista si multi angajati care sarbatoresc 20 de ani de cariera la Continental Sibiu si care au facut parte din parcursul locatiei inca de la inceput, cu pasiune, rezilienta si dezvoltare continua. Unul dintre ei este Laurentiu Terbea, R&D Software Leader: "Pentru mine, inceputul a insemnat intrarea intr-o lume noua, diferita de tot ce intalnisem pana atunci, atractiva prin tehnologiile pe care le-am descoperit, dar si prin cultura organizationala. Am crescut si am evoluat impreuna cu compania. In 20 de ani, cariera mea a fost si este o adevarata calatorie, care m-a purtat prin diferite roluri, diverse responsabilitati si experiente memorabile, fiecare cu provocarile sale. Cu toate acestea, cred ca a fi lider si responsabilitatea de a "lucra cu oamenii" ramane intotdeauna o provocare, dar in acelasi timp e ceea ce ma motiveaza sa merg mai departe", spune acesta.
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
BogArt
quadratum
Acvatot 2019
MAKITA
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
noark
rigips
Arduro
SSAB
siniat
CONCEPT STRUCTURE
CDS
concelex
strabag nivel 1
EDIT-Structural
ness project
leviatan
Ubitech
viarom
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander