Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CRIOMEC: Crestere de 18% a afacerilor si noi planuri de dezvoltare
CRIOMEC: Crestere de 18% a afacerilor si noi planuri de dezvoltare
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 28 Apr 2016 16:18
Compania Criomec SA - Galati, antreprenor general de proiecte industriale complexe, a incheiat anul fiscal 2015 cu o crestere de 18% a cifrei de afaceri fata de nivelul din 2014. Aflata la inceputul implementarii strategiei de dezvoltare in spatiul european, prin deschiderea subsidiarelor Criomec din Franta si Germania, compania se va axa, in acest an, pe dezvoltarea capacitatilor de productie, prin achizitia de noi hale industriale si echipamente performante, precum si pe cresterea performantelor tehnice specializate ale personalului operativ. Potrivit datelor publicate pe portalul Ministerului Finantelor Publice (MFP), afacerile Criomec s-au plasat la 48,6 milioane de lei in 2014, in conditiile unui profit brut de peste un milion de lei.
Interviu cu Adriana Enescu (48 de ani), directorul de marketing al Criomec SA.
 
- Cum credeti ca se va dezvolta piata constructiilor in anul 2016?
- Politica de relaxare fiscala a Guvernului, dublata de politica de finantare influentata de BNR favorizeaza o crestere moderata a pietei constructiilor de cladiri. Conform rapoartelor comunicate de Institutul National de Statistica (INS), in luna ianuarie 2016 volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 6,7% fata de perioada corespunzatoare din 2015. Analizand aceleasi date, pe diferite structuri specifice ale domeniului se pot evidentia cateva tendinte, cum ar fi cresterea semnificativa (+28,7%) a lucrarilor de intretinere si reparatii curente, evolutia moderata (+1,5%) a constructiilor noi si o scadere de -1,2% a lucrarilor de reparatii capitale. Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat cresteri cu 11,4% - la cladirile rezidentiale, cu 8,2% - la imobilele nerezidentiale si de 3,9% - la constructiile industriale. In continuare, la nivelul tarilor din Europa de Est, in 2016 se va pune accent pe finantarea infrastructurilor, care vor permite, in perspectiva urmatorilor trei ani, dezvoltarea investitiilor majore ale companiilor multinationale specializate in domeniul energiei si petrolului/ gazelor.
 
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati?
- In primul trimestru al anului 2016, am realizat proiecte de investitii reprezentand: lucrari de modernizare si reparatii capitale la diverse obiective in cadrul combinatului ArcelorMittal Galati; reparatii capitale la compresoarele de pe platforma Rominserv Navodari; reparatii la instalatiile industriale de gaze si montajul de echipamente pe terminalul Gassco, in Emden - Germania. Continuand intr-o maniera optimista, consideram ca eforturile companiei, concentrate pe mentinerea standardului inalt de calitate a lucrarilor executate, ne va aduce o acoperire integrala a capacitatii de productie, cu perspective reale de crestere in acelasi ritm. Astfel, proiectele viitoare in care vom fi angrenati au aplicatii in domeniul metalurgiei si vizeaza modernizarea instalatiilor si echipamentelor ce deservesc furnale, linii de vopsire si de zincare in cadrul grupului ArcelorMittal (Galati - Romania, Eisenh├╝ttenstadt - Germania) si al ISD Dunaferr Ungaria. In domeniul de petrol si gaze, vom executa lucrari de montaj de instalatii si echipamente pe platforma Petrobrazi, a OMV Petrom.
 
- Ce obiective aveti la nivel de companie, in perioada urmatoare?
- Luand in considerare premisele de dezvoltare a companiei Criomec pentru urmatorii trei ani, in perioada urmatoare vom investi in dezvoltarea capacitatilor de productie prin achizitia de noi hale industriale si echipamente performante; in cresterea performantelor tehnice specializate ale personalului operativ, precum si in certificarea si acreditarea MASE Franta - cu aplicabilitate in industria chimica (privind managementul sistemului de securitate si sanatate in munca, precum si de protectia mediului). De asemenea, ne vom implica in proiecte de cercetare si dezvoltare a tehnologiilor moderne cu aplicabilitate in domeniul criogeniei si vom organiza, impreuna cu institutii de cercetare si de invatamant superior din Romania si sub patronajul Institutului International de Frig din Franta, Conferinta Internationala "Cryogenics and Refrigeration Technology", eveniment ce va avea loc in Bucuresti, in perioada 22-25 iunie 2016.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
ness project
Acvatot 2019
CDS
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
konsent
Ubitech
quadratum
concelex
viarom
leviatan
BogArt
MAKITA
theda mar
rigips
siniat
strabag nivel 1
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander