Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CRIOMEC vizeaza infiintarea unor puncte de lucru in Germania si Ucraina
CRIOMEC vizeaza infiintarea unor puncte de lucru in Germania si Ucraina
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 01 Apr 2014 18:17
Compania Criomec SA - Galati, antreprenor general de proiecte industriale complexe, definitiveaza in aceasta perioada lucrari speciale in valoare de 6,65 milioane de euro, avand ca beneficiari mari corporatii precum Arcelor Mittal Romania, Hydrochem Linde Engineering Division - SUA sau EDF (Électricité de France). Extinderea activitatii firmei pe pietele europene a reprezentat un proces amplu si riguros, ce a avut ca rezultat o crestere cu peste 30% a cifrei de afaceri in 2013, fata de nivelul anului anterior. Potrivit portalului Ministerului Finantelor Publice, societatea a raportat pentru 2012 venituri totale de 34,7 milioane de lei.
Interviu cu Serban Alexandru, directorul general al Criomec SA.
 
- Ce obiective v-ati planificat pentru anul in curs?
- Continuand planurile de dezvoltare pe termen mediu, estimam o crestere cu aproximativ 10% a afacerilor in 2014, confirmata deja inca din primul trimestru si care dorim sa se mentina pe tot parcursul anului. Totodata, ne-am propus accesarea de fonduri europene pentru investitii in echipamente si utilaje moderne, precum si pentru eficientizarea consumului de energie. De asemenea, dorim sa ne extindem in spatiul european prin infiintarea unor puncte de lucru in Germania si Ucraina - toate acestea in contextul in care in luna Mai 2014 celebram implinirea a doua decenii de activitate. Printre realizarile anului trecut se afla extinderea activitatii in domeniul constructiilor civile si industriale, obtinerea certificarii EN1090-1 de la TÜV NORD Systems GmbH & Co KG Germania, acordata pentru prima oara in Romania pentru proiectarea si executia structurilor metalice, precum si recunoasterii nationale si internationale primite ca o incununare a activitatii desfasurate pe parcursul ultimilor doi ani: premiul intai atribuit de Camera de Comert si Industrie Galati pentru activitatea de constructii din 2012 si nominalizarea la "Best Enterprise 2013" in domeniul instalatiilor industriale, realizata de European Business Assembly, International Socrates Committee Oxford UK.
 
- Prezentati cele mai importante proiecte la care lucrati.
- In aceasta perioada avem in curs de finalizare proiecte semnificative pentru clienti importanti, cum ar fi Arcelor Mittal, Hydrochem Linde sau EDF. Astfel, pentru producatorul de otel din Galati executam lucrari de modernizare a unei turbo-suflante, de montare a unui turbogenerator de 7 MW si executia de lucrǎri de proiectare si uzinare la Furnalul 5. Valoarea proiectului este de 1,55 milioane de euro. Contractul atribuit de corporatia americana Hydrochem Linde Engineering Division presupune constructia unei fabrici de hidrogen cu o capacitate de 15.000 Nmc H2, proiect la cheie avand drept beneficiar grupul OMV Petrom SA - Petrobrazi. Au fost executate lucrari de executie si montaj al structurilor metalice, instalari de echipamente (reformere, skiduri etc.), retele de tevi, lucrari de izolare si teste de presiune, precum si retele electrice si de automatizare, in valoare totala de 1,8 milioane de euro. Cel de-al treilea proiect pe care dorim sa-l mentionam a fost realizat cu EDF (Électricité de France) si a presupus executia unei centrale electrice in Corsica (Franta), beneficiar fiind compania franceza Boccard. Contractul pentru montarea, alinierea si punerea in functiune a motoarelor diesel marca MAN, a generatoarelor electrice, a turnurilor de racire cu structura de otel aferenta, a sapte poduri rulante, precum si realizarea altor lucrari de constructii metalice, este evaluat la aproximativ 3,3 milioane de euro.
 
- Mentionati principalele probleme pe care le intampinati in desfasurarea activitatii.
- Eforturile companiei s-au concentrat pe indeplinirea obiectivelor propuse, iar printre principalele obstacole intampinate in realizarea acestora putem mentiona procedura birocratica si conditiile restrictive in accesarea diferitelor programe de finantare din surse europene, precum si insuficienta popularizare a acestora. Alte dificultati sunt legate de lipsa programelor guvernamentale de dezvoltare a infrastructurii zonale din Sud-Est (sosele, autostrazi, aeroporturi) si insuficienta sustinere a Executivului prin politici de subventii fiscale acordate firmelor care dezvolta proiecte de investitii si isi extind activitatea de export, generand surse valutare importante statului. Totodata, impactul politic asupra mediului de afaceri si proiectelor in curs de derulare din zona Ucrainei temporizeaza orice demersuri comerciale, pana la stabilizarea climatului economic.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
quadratum
siniat
leviatan
ness project
viarom
CDS
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
rigips
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
noark
konsent
concelex
MAKITA
EDIT-Structural
Ubitech
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander