Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CTP a preluat de la Globalworth 270.000 mp de depozite si 30 ha de teren
CTP a preluat de la Globalworth 270.000 mp de depozite si 30 ha de teren
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 28 Mai 2024 10:21
CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar si administrator de spatii industriale si logistice listat din Europa, a achizitionat de la Globalworth, principalul investitor de birouri din Europa Centrala si de Est (ECE), un portofoliu industrial de 270.000 mp GLA si 30 ha teren in sase locatii cheie din Romania.
Portofoliul este compus din sase parcuri industriale, oferind un mixt adecvat de locatii in vecinatatea parcurilor CTP (Bucuresti, Arad), precum si locatii complementare care consolideaza prezenta CTP in zona (Pitesti, Oradea, Timisoara).
Remon Vos, CEO al CTP Group, a declarat: "Aceasta achizitie extinde semnificativ portofoliul nostru din Romania prin adaugarea a peste 270.000 mp si introduce 40 de noi nume in lista noastra diversificata de chiriasi. Suntem mandri sa primim fiecare nou chirias in familia CTP. In plus, achizitia include 30 de hectare de teren excedentar, ceea ce ne permite sa ne continuam angajamentul fata de dezvoltarea organica in vestul Romaniei. Aceasta dezvoltare nu va aduce beneficii doar chiriasilor nostri, ci va contribui pozitiv si pentru comunitatile locale."
“Prin vanzarea acestor active secundare, Globalworth isi reafirma angajamentul de a se concentra asupra segmentului cladirilor de birouri, unde detine avantaje competitive atat la nivel local, cat si regional. Aceasta decizie strategica va facilita alocarea mai multor resurse catre extinderea operatiunilor noastre principale, pentru a inova si a oferi plus valoare chiriasilor si actionarilor nostri. De asemenea, ne va creste semnificativ lichiditatea, oferind companiei capitalul necesar pentru a profita de oportunitatile strategice viitoare”, spune Dennis Selinas, CEO al Globalworth.
"Firma noastra de brokeraj a fost onorata sa ajute CTP sa achizitioneze o parte din portofoliul de logistica detinut integral de Globalworth in Romania, valorificand cunostintele noastre profunde de piata si abordarea strategica pentru a facilita aceasta tranzactie de referinta in peisajul imobiliar din regiune", a declarat Alessandro Gallinella, founder AGBC.
Aceasta achizitie reprezinta o etapa semnificativa pentru portofoliul romanesc al CTP, deoarece atinge pragul de 2,91 milioane mp GLA al depozitelor moderne sustenabile Clasa A. Aceasta expansiune pozitioneaza CTP pentru crestere si extindere continua.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
concelex
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
viarom
leviatan
theda mar
quadratum
rigips
CDS
strabag nivel 1
ness project
BogArt
siniat
Ubitech
konsent
noark
EDIT-Structural

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander