Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Danya Cebus Romania vizeaza extinderea activitatii catre dezvoltarea infrastructurii
Danya Cebus Romania vizeaza extinderea activitatii catre dezvoltarea infrastructurii
Antreprenori & Dezvoltatori 19 Ian 2009 11:29

Arie Bercovich (58 ani)
Functie/Firma: director general al Danya Cebus Romania;
Studii: universitare, profil management;
Experienta profesionala: aproximativ 30 de ani in domeniul management si administrativ;
Stare civila: casatorit;
Hobby: fotografia, calatoriile in natura.

Danya Cebus Romania se afla in componenta companiei Africa Israel Investments Ltd. Firma si-a inceput activitatea in Romania in anul 2007, cand a semnat contractul pentru constructia proiectului rezidential Armonia, localizat in Titan. Activitatile principale derulate se concentreaza in domeniul rezidential, comercial, al centrelor de afaceri, precum si in dezvoltarea infrastructurii avand proiecte realizate in Israel si Rusia.

- Care sunt obiectivele pe care le aveti in derulare?
- Dezvoltam, concomitent, solutia constructiva pentru patru ansambluri rezidentiale si a unui centru comercial. Unul dintre cele mai mari proiecte este complexul Cotroceni Park, dezvoltat de AFI Europe, ce are ca termen de finalizare sfarsitul anului 2009. Proiectele pe care le realizam pe piata romaneasca sunt complexe, putand mentiona Domul central din cadrul Cotroceni Park (avand o raza de 52 de metri si o suprafata de 4.250 mp) si sala de cinema (3D) IMAX. Pentru a materializa proiectul si a ne onora anagajamentul de executie a lucrarilor conform graficului stabilit, am angajat ingineri (din Romania si din strainatate -Israel), precum si circa 1.500 de muncitori. In luna iunie 2008 au fost turnati 11.500 mc de beton, echivalentul unui schelet de cladire structurata pe 25 - 30 de niveluri. Pentru finalizarea constructiei, estimam ca se vor folosi 107.000 mc de ciment (echivalentul unui imobil inalt de 28 de etaje). Per total, costul final al celor 26.000 de tone de otel este de 26 milioane de euro.

- Mentionati alte proiectele rezidentiale pe care le dezvoltati.
- Un alt proiect este complexul Armonia, situat in zona Titan, ce prevede executia a trei corpuri de cladiri (pe o suprafata de 47.000 mp), fiecare cu un numar de 131 de unitati locative. Obiectivul se afla in stadiul de realizare a structurii, dezvoltator fiind societatea Adama Holding, din Bucuresti. Estimam ca lucrarile de constructie se vor definitiva pana in luna ianuarie 2010. De asemenea, am inceput - in luna august 2008 - executia a sase cladiri rezidentiale (S+P+5E), amplasate in zona de nord a Capitalei, pe Soseaua Gheorghe Ionescu Sisesti (sector 1). Ansamblul mentionat (denumit Odyssea Residential) se va desfasura pe o suprafata totala de 21.200 mp si este dezvoltat de societatile Profit Building Industries LTD si Caterata Limited. Acesta presupune construirea a 156 de apartamente cu doua pana la patru camere. In prezent se lucreaza la realizarea structurii, intregul obiectiv urmand sa se definitiveze in anul 2010.Totodata, am inceput constructia a sase imobile care vor fi realizate pe strada Fetesti, sector 3. Proiectul prevede livrarea, in doua etape, a 489 de unitati locative. In luna septembrie 2008 am inceput constructia la trei dintre cladiri. Beneficiar este societatea Adama Holding, din Bucuresti.

- Care sunt intentiile companiei in legatura cu proiectul Planorama?
- Mentionam ca lucrarile de antreprenoriat pentru proiectul Planorama le-am preluat de la firma Yapitek. Pe santierul Planorama, situat in zona Doamna Ghica (sector 2), se lucreaza la finisajele pentru un imobil, iar lucrarile pentru celalalt imobil vor incepe, probabil, in perioada urmatoare. Fosta companie a realizat lucrarile de constructie ale acestui proiect, incepand cu prima parte a anului 2006, si a efectuat si lucrarile de structura pentru doua imobile. Danya Cebus va relua dezvoltarea solutiei constructive imediat ce timpul va fi favorabil, probabil in primul trimestru al anului 2009. Dezvoltatorul proiectului este compania Eurohabitat, din Bucuresti. Conform planurilor initiale, pentru contructia imobilelor dispunem de doua tipuri de echipe specializate, una pentru executia structurii generale a obiectivului, cealalta pentru realizarea finisajelor aferente. Astfel ca, o parte din apartamente sunt vandute si date in folosinta, in timp ce noi dezvoltam alte cladiri pana se definitiveaza lucrarea in intregime.

- In ce fel sunteti afectati de criza financiara?
- In prezent, firma isi deruleaza lucrarile in ritm normal si nu prevedem nici o problema in a finaliza la timp proiectele actuale. Intr-adevar, pe piata se observa o scadere a numarului investitorilor. Unii dintre ei decid sa-si stopeze activitatea din cauza eventualelor probleme bancare si asteapta ca situatia pietei constructiilor sa fie mai clar conturata. Binenteles, si noi suntem mai precauti in ceea ce priveste inceperea unor proiecte, in sensul ca verificam mai in detaliu situatia financiara a investitorului potential. In pofida conditiilor de criza resimtite, avem incredere in posibilitatile de redresare, pe termen mediu, a pietei autohtone. Obiectivul nostru este sa dezvoltam, concomitent, 10 proiecte atat in Bucuresti, cat si in Satu Mare, Ploiesti si Brasov. De asemenea, avem in vedere extinderea ariei de activitate catre segmentul de infrastructura, fiind interesati sa colaboram si cu firme romanesti, nu numai cu societati din Israel. Totodata, investim in programe de pregatire de specialitate pentru personalul nostru, pentru ca o echipa pregatita aduce un spor de calitate in executia proiectelor si ne permite sa avansam cu lucrarile in termenul stabilit in contract.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTeraSteelC4E FORUMACADCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere