Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Eden Capital: Rezistenta la cutremur, din nou in prim-plan in achizitia de locuinte
Eden Capital: Rezistenta la cutremur, din nou in prim-plan in achizitia de locuinte
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 01 Mar 2023 13:12
Fondul de locuinte noi din Bucuresti continua sa creasca si anul acesta, desi predominante sunt inca locuintele vechi. Astfel, cumparatorii dispun de numeroase variante de achizitie, iar tendintele de consum se schimba de la an la an, in functie de contextul economic si social.
“Criteriile principale de achizitie sunt diferite de la an la an. De exemplu, anul acesta observam profilul unui cumparator mai centrat pe crearea unui stil de viata cat mai sanatos si mai usor. 90% dintre cumparatori iau decizia de cumparare in functie de proximitatea fata de cele mai bune scoli/gradinite si tipurile de facilitati oferite in-house: piscina, sala de fitness, locuri de joaca.”
 
Rezistenta la cutremur, din nou in prim-plan
Dezastrele naturale au, de regula, efect instantaneu asupra deciziei de cumparare in piata imobiliara. Pentru romani este cu atat mai important cu cat riscul seismic este mai mare decat in alte tari, motiv pentru care interesul pentru acest criteriu se accentueaza periodic.
“Ca “tendinta” ce nu se va demoda niciodata si pe baza careia noi construim fiecare proiect este, bineinteles, calitatea. Din acest motiv, desi oferta noastra este medium-high, ritmul de vanzari a ramas constant in conditiile economice actuale. Acum mai mult ca oricand, calitatea constructiei unui proiect este prioritara pentru cumparatori. 1 din 2 persoane intreaba despre rezistenta la cutremur, daca este specificata in documente si sunt interesati de planuri de evacuare sau masurile de siguranta in caz de cutremur. Cred ca, cel putin in 2023, acestea vor fi cele mai intalnite intrebari din piata” (Elena Dumitrache)
"Desi am putea face precizari care sa ne pozitioneze deasupra celorlalti dezvoltatori, trebuie sa punctam faptul ca Romania are unul dintre cele mai bune medii de siguranta la cutremur. Exista atat legislatie cat si organe si institutii de control care nu permit deviatii de la siguranta. Stiind prin cate controale trecem la fiecare ansamblu, putem spune ca toate locuintele noi sunt sigure din punct de vedere al rezistentei la cutremur."
 
90% dintre clienti au ca si criteriu final de selectie facilitatile conexe ale ansamblului
Tendinta ultimilor ani este alegerea de ansambluri cu facilitati conexe integrate, concluzia fiind ca, indiferent de upgrade, sunt facilitati care ridica starea de bine a intregii familii si care nu pot fi obtinute in blocurile vechi. La Cortina North, de exemplu, pe langa siguranta, unul dintre criteriile fundamentale pentru decizia finala a fost cel al facilitatilor, respectiv piscina semiolimpica, sala de fitness, spatiul verde si chiar locul de parcare subteran.
Cortina North: Dupa o investitie de 25 milioane de euro, prima faza a proiectului a fost livrata si au inceput mutarile primilor locatari, in timp ce vanzarile la cea de-a doua faza evolueaza in ritm alert, ajungand deja la 25%.
 
Dezvoltatorii consacrati - unul dintre factorii de decizie
“Un dezvoltator care a mai construit proiecte de calitate, care a investit in metode de satisfacere a nevoilor clientilor (cu tot ce inseamna asta - de la identificare, la solutii si implementare) vinde, in general, cu 20% mai mult decat un dezvoltator mediocru. Oamenii vor sa vada ca parerile si nevoile lor conteaza, sa se poata baza pe calitatea cu care livreaza dezvoltatorul si sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru a fi siguri ca au luat cea mai buna decizie de cumparare.”
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
viarom
top 500
Ubitech
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
noark
quadratum
MAKITA
concelex
FRONTALE
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
CDS
leviatan
top 500
rigips
top 500

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu